AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede maaşlar ödenmiyor

AK Parti'den CHP'ye geçen Giresun'un Tirebolu Belediyesinde İller Bankası belediyenin gelirlerine el koydu. İşçilerin maaşları ise düzensiz ödeniyor.

Giresun'un Tirebolu Belediyesi’nde maaş krizi yaşanıyor. Ödemelerin düzensiz yapıldığı ve aksadığı belediye çalışanları pandemi döneminde zor durumda. Tüm Bel-Sen Giresun Şube Başkanı Ersin Nurettin Önder tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada borçlar nedeniyle İller Bankası'nın belediyenin gelirlerine el koyduğu söylendi. Önder, "AKP'den CHP'ye devrolan bir belediye. Belediye 3 yıl ipotek halindeydi. Emek örgütleri harekete geçmezse, yapılandırma olmazsa belediye işçileri maaş alamayacaklar" dedi.

"Belediye 1 yıl daha çalışamayacak hale gelecek"

Tüm Bel-Sen Giresun Şubesinin açıklaması şöyle:

4749 sayılı 'Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun' çerçevesinde; belediyelerin İller Bankası gelirinin yüzde 40 oranını geçmeyecek şekilde borçlanması şeklindeki kanun maddesi Tirebolu Belediyesi Meclisi'nin 06 Haziran 2017 tarihli kararı ile iptal edilmiş ve akabinde yine belediye meclisinin 05 Nisan 2018 tarihli kararıyla yüzde 40’ın dışında yüzde 100’üne kadar borçlanma kabul edilmiştir.

 

Bunun sonucunda Tirebolu Belediyesi yönetimi 04 Haziran 2018, 20 Temmuz 2018, 03 Mayıs 2018, 07 Şubat 2019, 28 Mart 2019 tarihlerinde kredi sözleşmeleri imzalayarak yeni belediye yönetiminin belediyeyi yönetemeyecek hale getirilmesini sağlamış, belediye emekçileri de bunun sonucunda zamanımıza kadar maaş sıkıntısı yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. Önceki yönetim tarafından yapılan kredi sözleşmelerine dayanarak İller Bankası belediye gelirlerinin yüzde 100’üne kadar el koyması nedeniyle şimdiki yönetim İller Bankası’na dava açmış, dava 25 Mart 2021 tarihinde reddedilmiş ve üst mahkemeye intikal etmiştir.

 

Tirebolu Belediyesi ve İller Bankası bu kullanılan kredilerle ilgili bir yapılandırmaya gidemezse belediye 1 yıl daha çalışamayacak hale gelecek ve belediye emekçileri maaş sıkıntısı yaşamaya devam edeceklerdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

IŞİD'e yönelik 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı!
Güneşli günler yola çıktı: 7 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
İngiliz Kidby Çifti, 1924 Model Otomobilleriyle Dünya Turunda!
Seçil Erzan davasında yeni iddianame ortaya atıldı!
Ünlü Oyuncu Bensu Soral Fenalaştı! Hastaneye Kaldırıldı!