AK Parti'den gurbetçilere özel kitapçıklar: AKP seçim sürecine hazırlık yapıyor

AK Parti, 2028 seçimleri için gurbetçilere yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Sınır kapılarında dağıtılan kitapçıklarla, yurtdışındaki Türk vatandaşlarına sunulan hizmetler tanıtılıyor.

AK Parti, 2028 seçimleri hazırlıkları kapsamında gurbetçileri ikna etmek için harekete geçti. Dış İlişkiler Başkanlığı, Türkiye'ye tatile gelen yurtdışı Türk vatandaşlarına sınır kapılarında dağıttığı kitapçıklarla son 23 yılda yapılan hizmetleri tanıtıyor.

Kitapçıklar, gurbetçilerin oy kullanma olanaklarını, e-Devlet üzerinden Türkiye’ye gelmeden gerçekleştirebilecekleri resmi işlemleri, nüfus ve pasaport işlemlerini, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık ve gümrük, trafik ve seyahat kolaylıklarını içeriyor.

Ayrıca, 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260’a yükseldiği, e-Konsolosluk hizmetleri, gezici konsolosluk birimleri ve 8 dilde 7/24 hizmet sunan konsolosluk çağrı merkezi gibi yenilikler de kitapçıklarda yer alıyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının temsil edilmesi amacıyla milletvekillerinin seçilmesi gibi gelişmeler de vurgulanıyor.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yaşamlarını kolaylaştırmak üzere kurulan Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu, Türkiye Maarif Vakfı ve TBMM Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu gibi kuruluşların faaliyetleri de kitapçıklarda yer buluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.