AK Parti'li Aydemir'den Babacan'a "BAYKAR" tepkisi: Meğer içimizde bir Truva Atıymış

"Truva atı, şimdi Altılı Masa'nın içinde"

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İHA ve SİHA üreten BAYKAR 'a yönelik sözlerine tepki gösterdi. Aydemir,  Babacan’a, “Senelerce sureti haktan nasıl görünmüşsün? BAYKAR'a, İHA, SİHA'ya düşmanlık vatan hainlerinin işi. Meğer içimizde bir Truva atıymış bu” dedi. 

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşmeleri başlayan, kamudaki sözleşmeli personele kadro verilmesine yönelik kanun teklifinin, hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin özellikle İHA ve SİHA'lar konusundaki başarılı çalışmalarının, bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyleyen Aydemir, Babacan'ın da BAYKAR'a düşmanlığını açık şekilde ilan ettiğini savundu. Aydemir, şunları kaydetti:

"Truva atı, şimdi Altılı Masa'nın içinde"

"BAYKAR, bugüne kadar devletten bir kuruş teşvik almamış. Bunlar milli kahraman. Askerlerimizin can vermemesi için gece gündüz çalışan insanlar. BAYKAR'ın sahipleri bunlar, lakin orada çalışan binlerce insan var. Nedir bu düşmanlık? Ali Babacan sen kimmişsin, sen nasıl bir insanmışsın, nasıl bir yüzün varmış, nasıl saklamışsın bu yüzünü? Senelerce sureti haktan nasıl görünmüşsün? BAYKAR'a, İHA, SİHA'ya düşmanlık vatan hainlerinin işi. Meğer içimizde bir Truva atıymış bu. Bu Truva atı, şimdi Altılı Masa'nın içinde."

"Vatana ihanet"le suçladı

Aydemir, terörle mücadele bağlamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve BAYKAR'ı eleştirenleri, "vatana ihanet” ile suçladı. Aydemir,  "Babacan'ın etrafında konuşlananlar, kahir ekseriyeti Babacan'ın düşüncesinin uzağındalar lakin onun yanında durmak o şehitlerin ruhlarına hakarettir, can verenlere ihanettir. Böyle bir şey olmaz. İHA ve SİHA'lara değil, eğer siz Şebnem Korur'a destek veriyorsanız, bu orduya attığı bühtana da destek veriyorsunuz demektir" ifadesini kullandı.

Altılı Masa için, "kaos masası" ifadesini kullanan Aydemir, "Akşener, ülkeyi kurtaracağını söylüyor, görüntüde Ekrem İmamoğlu var. Açıkça, 'Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayımız' diyor. Birbirlerine girmişler, ne dedikleri belli değil. Altılı Masa, karman çorman bir yapı ve içlerinde HDP'nin Truva atı Babacan. HDP bu masanın dışında değil ki işte şimdi Babacan'ı kullanıyorlar açık biçimde. Millet bunları görüyor" dedi.

"Tiyatro oynanıyor"

Aydemir, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine işaret ederek, "Kendileri bir düzenleme yapıyorlar, arkadan dolanıyorlar, bizim düzenlememize karşı çıkıyorlar. Bir tiyatro oynanıyor" diye konuştu. 

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İHA’lar ve SİHA’lar üreten BAYKAR’a ilişkin soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" yanıtını vermişti. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında
Turistler Antalya'yı bıraktı Konya'ya koşuyor!