AK Partili belediyeden satılık tarihi bina

Beyoğlu Belediyesi, koruması gereken tarihi binayı satışa çıkardı. Beyoğlu Belediye Meclisi’ni Haziran ayı oturumunda Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi görüşüldü.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre teklif ile Keçepiri Mahallesi’nde yer alan 885 metrekare büyüklüğündeki binanın satışı için yetki istendi. Binanın tarihi bir yapı olduğu, yapı hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı olduğu da belirtildi. Ancak, Beyoğlu Belediyesi 30 Aralık 2002 tarihinde 14 milyon 750 bin TL’ye satın aldığı bu tarihi yapıyı “Gerçekleştirilmesi düşünülen projelerin finansmanının sağlanması amacıyla” satışı için yetki istedi. Söz konusu tarihi yapı imar planlarına ise “kültürel tesis alanı” olarak işlenmiş durumda.

Bilal Erdoğan ayrıntısı

İstanbul’daki AKP’li Üsküdar Belediyesi Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda Bulgurlu Mahallesi’ndeki bin 678 metrekare büyüklüğündeki arazinin satışı için yetki istendi. Arazinin hemen yanında Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Yeni Türkiye Eğitim Vakfı’na ait bir özel okulun bulunması da dikkatleri çekti.

Ayrıca belediyeye ait İstanbul’un Şile ve Ordu’nun Aybastı ilçesindeki iki arazinin de satılacağı belirtildi. CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen arazilerin satışına onay verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
Ankara'da Ekmeğe Yapılan Zam Vatandaşların Tepkisine Neden Oldu
Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
Kütahya'da Dedikodu Tartışması Kanlı Bitti: 2 Kişi Hayatını Kaybetti
Bu görüntüler Konya'dan!: Kan gibi göl birden yok oldu!