AK Partili Beyoğlu için MASAK raporu istendi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı. Malvarlığındaki olağan dışı artış nedeniyle MASAK'tan rapor istendi. Beyoğlu'nun, belediye başkanlığı öncesi sınırlı geliri olmasına rağmen, son 5 yılda edindiği mülklerin kaynağı araştırılıyor.

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanlığı görevinden alınan AKP'li Hüseyin Beyoğlu, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı. Malvarlığındaki olağan dışı artış dikkat çekerken, savcılık MASAK'tan kapsamlı bir rapor talep etti. Beyoğlu'nun son 5 yılda edindiği taşınmazların kaynağı araştırılıyor.

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanlığı görevinden alınan ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan AKP’li Hüseyin Beyoğlu'nun malvarlığı, olağan dışı bir artış gösterdiği iddialarıyla gündeme geldi. Beyoğlu'nun, bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet talep ettiği gerekçesiyle yargılandığı 10. Ağır Ceza Mahkemesi, kaçma veya delilleri karartma ihtimali nedeniyle onun tutuklanmasına karar verdi.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, tutuklama kararı sonrasında Beyoğlu'nun koruma kararı da kaldırıldı. 31 Mart itibarıyla belediye başkanlığı görevine son verilmiş olmasına rağmen, hala iki polis korumasıyla dolaşması dikkat çekmişti. Ancak tutuklanmasının ardından koruma kararı da sona erdi.

Beyoğlu hakkında başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı rapor Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Bu rapor doğrultusunda, Beyoğlu'nun evine yapılan baskında 6 milyon lira değerinde altın, döviz ve nakit para ele geçirildi. Savcılık, Hüseyin Beyoğlu ve ailesinin malvarlığının incelenmesi için MASAK'tan kapsamlı bir rapor talep etti.

Savcılık, Beyoğlu'nun belediye başkanlığı görevine gelmeden önce malulen emekli olduğu imamlık maaşı ve bir sürücü kursuna ortaklık dışında herhangi bir geliri olmadığını belirtti. Göreve geldikten sonra aldığı maaşın, malvarlığındaki artışla orantılı olmadığına dikkat çekti ve gelir-gider dengesizliği nedeniyle sahip olduğu taşınmazların hayatın olağan akışıyla bağdaşmadığını vurguladı.

Başsavcılık, Beyoğlu'nun son 5 yılda edindiği malvarlığının suç gelirleriyle elde edilmiş olabileceği şüphesiyle MASAK'tan detaylı bir rapor istemiştir. Eğer hesap uzmanları, Beyoğlu'nun malvarlığının suç gelirleriyle aklandığını tespit ederse, bu taşınmazların Hazine'ye devredileceği öğrenildi.

Beyoğlu'nun, araç kiralama, haşere ilaçlama ve asfalt ihaleleri gibi konulardaki ihale evrakları da incelenmeye alındı. İhaleye katılan firmaların usulsüzlükleri tespit edilirse, bu firmaların sahipleri ve sorumluları da soruşturmaya dahil edilebilecek.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı, Beyoğlu'nun rüşvet davasıyla ilgili idari bir soruşturma başlatmak üzere 6 müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, Beyoğlu dönemindeki mali durumu ve kamu kaynaklarının kullanımını inceleyecek. Bu süreçte, Beyoğlu'nun kamu kaynaklarını kötüye kullanarak maddi menfaat sağladığı iddialarının detaylı bir şekilde araştırılacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.