AK Parti'li Çilez: "Güçlendirilmiş parlamenter sistemi süslü kelime olarak ortaya atıyorlar"

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, "güçlendirilmiş parlamenter sisteme" dair hiçbir somut verinin ortaya konulamadığını ifade ederek, "Güçlendirilmiş parlamenter sistemi süslü bir kelime olarak ortaya atıyorlar." dedi.

Çilez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, vefat eden AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Fırat Kalkanı Bölgesi'nde şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Güçlendirilmiş parlamenter sistemin ne olduğuyla ilgili halen bir ses seda olmadığını söyleyen Çilez, bu sistemin millete bir umut gibi sunulduğunu ve tüm problemlerin çözüleceğinin ifade edildiğini aktardı.

Çilez, "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair hiçbir somut veri ortaya konulamadı çünkü ajandalarında böyle bir şey yok. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi süslü bir kelime olarak ortaya atıyorlar. Parlamenter sistemi nasıl güçlendireceksiniz? Nasıl tedbirler alacaksınız? Bunları net çalışmalarla ortaya koymanız gerekiyor. Net ifadeler ortaya koyamadığınız zaman bunun bir anlamı olmuyor. Halkımızın böyle bir gündemi yok. Bunların gündemiyle halkımızın gündemi farklı. Leyleğin ömrü laklakla geçer." değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu