AK Parti'li Nurettin Canikli'den Davutoğlu hakkında suç duyurusu ve tazminat davası

Canikli, Davutoğlu'nun iddialarını "yalan ve iftira" olarak nitelendirdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu ve 250 bin TL manevi tazminat davası açtı.

AKP'li Nurettin Canikli, TMSF’ye devredilen şirketlere akrabasının atandığı, bu şirketlerin içinin boşaltıldığı ve “FETÖ borsası kurulduğu” iddiaları üzerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’yla ilgili suç duyurusunda bulunarak 250 bin TL tutarında manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde “Ahmet Davutoğlu’nun iddia ettiği gibi TMSF’nin kayyım olarak atandığı şirketler üzerinden ne bir FETÖ borsası oluşması veya oluşturulması ve ne de bu şirketlerden herhangi bir yere rant aktarılması, asla söz konusu değildir” denildi.

Dava dilekçelerini Twitter'dan paylaşan Canikli, Davutoğlu'nun iddialarını "yalan ve iftira" olarak nitelendirdi. 

Davutoğlu, ne demişti?

Davutoğlu, hakkında yolsuzluk iddialarında bulunulan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin mal varlığının araştırılması gerektiğini belirtmişti.

Kendi mal varlığını araştırılması için hazır olduğunu belirten Davutoğlu "Ben buradayım, Meclis’i davet ediyorum bütün mal varlığım araştırılsın. Ama benimle birlikte yaşayan tüm başbakanların, yaşayan cumhurbaşkanların, yaşayan ekonomi bakanlarının, yaşayan özelleştirme başkanlarının, yaşayan TMSF yöneticilerinde, BDDK yöneticilerinin de hepsinin mal varlığı araştırılsın. Kendisine güvenin öyle demesi lazım." demişti.

"Suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yok"

Canikli'ye de çağrıda bulunan Davutoğlu "Sayın Canikli’nin öyle demesi lazım. Yolsuzluk varsa benim, birinci, ikinci derece akrabalarımın hepsinin mal varlığı araştırılsın der. O zaman Canikli doğru yaptı derim. Ama bu demeden ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak." diye konuşmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
HDP’lilere hakaret eden Nedim Şener’e ceza