AK Parti'nin İBB adayı olacakları konuşuluyordu: İkisinin de TOKİ'ye milyonlarca borcu çıktı

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından olacağı konuşulan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın TOKİ'ye olan borçları ortaya çıktı.

Türkiye'de yerel seçim hazırlıkları sürerken, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın TOKİ'ye olan borçları gündeme geldi. Sayıştay raporuna göre, her iki başkanın TOKİ'nin yaptığı konutlara olan taksitlerini ödemedikleri ortaya çıktı.

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI GÖKSU'NUN 4.3 MİLYON, FATİH BELEDİYE BAŞKANI TURAN'IN 11.6 MİLYON LİRA BORCU VAR

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre, Sayıştay raporuna göre Tevfik Göksu'nun 4.3 milyon, aynı zamanda eski TOKİ Başkanı olan Ergün Turan'ın ise 11.6 milyon lira borcu bulunuyor. Her iki başkanın da TOKİ'nin yaptığı konutların taksitlerini ödemediği belirtildi.

DİĞER BELEDİYELER DE BORÇLU ÇIKTI

Sayıştay raporunda sadece İstanbul'dan değil, Türkiye genelinden birçok belediyenin de TOKİ'ye borçlu olduğu ortaya çıktı. AKP'li Uşak ve Trabzon Ortahisar Belediyeleri ile kayyım yönetimindeki Kars ve Ağrı Belediyeleri de raporda yer aldı. Uşak Belediyesi'nin 3 milyon 759 bin lira, Ortahisar Belediyesi'nin 59 milyon 604 bin lira, Kars Belediyesi'nin 530 bin lira, Ağrı Belediyesi'nin de 1 milyon 184 bin liralık vadesi geçmiş taksit borcu olduğu ifade edildi.

Raporda, İstanbul Fatih Belediyesi'nin 2016 tarihli Kentsel Dönüşüm Protokolü kapsamında 108 adet konut için 28 milyon 760 bin lira bedel üzerinden 9 yıl vadeli ve her yıl Ocak ayında ödemeli olarak satışa konu olduğu belirtildi. Aynı şekilde İstanbul Esenler Belediyesi'nin de 2012 tarihli protokol sonucunda 47 adet konutun satışını konu alan protokol kapsamında 519 bin lira borcu bulunduğu ifade edildi.

SAYIŞTAY UYARIDA BULUNDU: GECİKME FAİZLERİ TAHSİL EDİLMELİ

Sayıştay raporunda, TOKİ'nin bu alacaklara ait gecikme faizlerini tahsil edip, hesapları tasfiye etmesi gerektiği yönünde bir uyarıda bulundu. Bu durum, hem yerel seçim atmosferine yeni bir boyut kazandırdı hem de TOKİ ile ilgili finansal konuların önemini bir kez daha gündeme getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.