AK Parti’nin Yargı Reformu Paketi TBMM’ye Sunuluyor: Boşanma Davalarında Kritik Değişiklikler

Noterliklerin tatil günlerinde çalışması, boşanma davalarına yönelik düzenlemeler ve Çocuk İzlem Merkezleri'nin kurulması gibi önemli değişiklikler içeren 22 maddelik yargı paketi, bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

AK Parti tarafından hazırlanan ve yargı süreçlerinde önemli değişiklikler getiren 22 maddelik kanun teklifinin bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Teklifte, noterliklerin tatil günlerinde çalışması, boşanma davalarına yönelik düzenlemeler ve istinaf süreçlerine dair yenilikler bulunuyor.

BOŞANMA DAVALARINDA SÜRELER KISALIYOR

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında hazırlanan kanun teklifi, boşanma davaları için önemli değişiklikler içeriyor. Teklifin en dikkat çekici maddelerinden biri, boşanma davası reddedilen çiftlerin tekrar dava açabilmesi için gereken sürenin 3 yıldan 1 yıla indirilmesi. Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesinde yapılacak değişiklikle, boşanma davası reddedilen çiftler, bir yıl sonunda ortak yaşamı kuramazlarsa, tekrar boşanma davası açabilecek.

NOTERLER TATİL GÜNLERİNDE DE HİZMET VERECEK

Teklifte ayrıca noterliklerin tatil günlerinde de hizmet vermesini sağlayacak düzenlemeler yer alıyor. Bu adım, vatandaşların noter işlemlerini daha esnek bir takvimde yapmalarını hedefliyor.

ÇOCUK İZLEM MERKEZLERİ KURULUYOR

Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) yapılacak bir değişiklikle devlet üniversiteleri bünyesinde Çocuk İzlem Merkezleri’nin (ÇİM) açılması da teklif kapsamında yer alıyor. Bu merkezler, çocuklarla ilgili adli süreçlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.