Akaryakıt alacaklar biraz bekleyin! Motorine büyük indirim geliyor!

Araç sahipleri bir süre daha sabretmeli, çünkü motorine gelen zamların ardından nihayet büyük bir indirim haberi geldi. Belirli bir tarihten itibaren uygulanacak bu indirim, motorin kullanan sürücüleri sevindirecek. İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardından, motorin için önemli bir indirim haberi geldi. Motorin fiyatlarında büyük bir düşüş yaşanacağı duyurulurken, akaryakıt almayı planlayanlara "bekleyin" uyarısı yapıldı. Bu indirim, Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak. Türkiye'de akaryakıt fiyatları genellikle dolar kuru, vergiler ve Brent petrol varil fiyatına göre belirleniyor. Yılın ikinci yarısında art arda gelen zamlar sonrasında, motorin fiyatlarına uygulanacak indirim için hazırlıklar başladı. Motorin alacaklara önerilen bekleme tavsiyesi, bu indirim beklentisine dayanıyor.

İndirim, 1 lira 50 kuruş olarak duyuruldu ve bu düşüş, yarın gece yarısından itibaren tabelalara yansıtılacak. Bu süre zarfında motorin fiyatları ciddi şekilde azalacak, ancak benzin ve LPG (otogaz) fiyatlarında herhangi bir indirim veya zam beklentisi şimdilik bulunmuyor.

10 Eylül 2024 itibariyle güncel akaryakıt fiyatları şöyle: İstanbul Avrupa yakasında benzin litre fiyatı 41.52 TL, motorin litre fiyatı 43.23 TL, LPG litre fiyatı ise 25.13 TL'den satışa sunuluyor. Anadolu yakasında benzin litre fiyatı 41.40 TL, motorin litre fiyatı 43.16 TL ve LPG fiyatı 24.59 TL olarak belirlenmiş durumda. Ankara'da ise benzin litre fiyatı 41.85 TL, motorin litre fiyatı 43.64 TL, LPG litre fiyatı 25.14 TL olarak kaydedildi. İzmir'de benzin litre fiyatı 42.30 TL, motorin litre fiyatı 44.16 TL, LPG litre fiyatı ise 24.89 TL olarak satılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.