Akaryakıt fiyatlarının 1,5 kat artması bekleniyor! Artış için tarih verildi

Dünyanın en tanınmış yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, benzin fiyatlarıyla ilgili önemli duyurularda bulundu. Şirket, İsrail ile İran arasındaki artışan gerginliklerin petrol fiyatlarında bir yükselişe neden olacağını belirtti.

Akaryakıt fiyatlarına 20 dolarlık büyük bir zam olasılığı, piyasalarda kaygılara yol açtı. Brent petrol fiyatlarının 77 doları aşması ve İsrail ile İran arasındaki artan gerginlik, fiyatlarda dalgalanmalara neden oluyor.

Büyük yatırım bankası Goldman Sachs'ın petrol tahminleri, 1 milyon varillik bir üretim kaybının fiyat artışlarını kaçınılmaz kıldığını ortaya koyuyor. İsrail, İran ve Lübnan arasındaki gerginlik nedeniyle yaşanabilecek olası üretim azalmasının akaryakıt fiyatlarında en az yüzde 25 oranında bir artışa yol açabileceği öngörülüyor.

Eğer savaş ihtimali gerçekleşirse, petrol fiyatlarının varil başına 93 dolara ulaşması, araç sahipleri için büyük bir sorun yaratabilir.

Goldman Sachs’ın küresel emtia araştırmaları eş başkanı Daan Struyven, İran-İsrail gerginliğinin günlük 1 milyon varillik petrol kaybına neden olabileceğini ifade etti. Bu durumun, OPEC’in üretim artışını reddetmesi halinde gerçekleşebileceği vurgulandı.

Ayrıca, İran'ın petrol üretimindeki olası aksaklıkların Hürmüz Boğazı'ndaki petrol taşımacılığını da tehdit edebileceği konusunda uyarılar yapıldı. Bu tür olumsuz gelişmeler, dünya petrol arzında önemli sorunlara yol açabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.