Akaryakıt Tankerinde Gizlenen Göçmenler: Nizip'te İnsan Kaçakçılığı Operasyonu

Nizip-Gaziantep otoyolunda durdurulan akaryakıt tankerinde gizlenmiş Afgan göçmenlerin kurtarılması: 52 kişiden 2'si hayatını kaybetti, 7'si hastaneye sevk edildi. Polis, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma devam ediyor.

Nizip-Gaziantep otoyolunda gerçekleşen dramatik olayda, kontrol noktasında durdurulan akaryakıt tankerinde kaçak göçmenlerin bulunmasıyla birlikte yaşanan insan kaçakçılığı vakası, 52 göçmenden 2'sinin ölümüne ve 7'sinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu. Polis, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 3 kişiyi gözaltına aldı ve soruşturma devam ediyor.

Nizip-Gaziantep otoyolunda bir kontrol noktasında görevli polis ekipleri, öğleden sonra 31 B 6316 plakalı bir akaryakıt tankerini durdurdu. Tankerde sürücüsü belirlenemeyen bir şekilde seyahat eden aracı kontrol eden ekipler, tanker içinde Afgan uyruklu kaçak göçmenler olduğunu tespit etti.

Tankerde bulunan göçmenlerin havasız kaldığı ve yaşam tehlikesi altında oldukları anlaşılınca ekipler, hemen müdahale etti ve göçmenleri tankerden çıkardı. Ancak yapılan kontrollerde, 52 kaçak göçmenden 2'sinin hayatını kaybettiği belirlendi. Havasızlık nedeniyle sağlık durumu kötü olan 7 göçmen ise acil olarak çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kurtarılan 43 kaçak göçmen ise işlemleri için Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Polis, olayla bağlantılı olduğu düşünülen aralarında tanker sürücüsünün de bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma ise devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!