Akaryakıta dev zammın tarih belli oldu! Tatilciler depoyu doldurun!

Vatandaşlar, benzin fiyatlarına cuma gününden itibaren yapılacak 1 lira 35 kuruşluk zam haberiyle birlikte, "sanırım fiyatlar 50 liraya kadar çıkacak" şeklinde yorumlarını dile getirdi.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarına doğrudan yansıyor. Sektör kaynaklarına göre yapılan açıklamaya göre, benzin fiyatları 21 Haziran Cuma gününden itibaren litre başına 1 lira 35 kuruş artacak. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Güncel olarak, İstanbul'da benzinin litresi 40.3 TL iken, motorin 40.67 TL olarak belirlenmiş durumda. Ankara'da benzin fiyatı 41.28 TL, motorin ise 41.68 TL seviyesinde. İzmir'de benzinin fiyatı 41.54 TL, motorin ise 42.07 TL olarak kaydedilmiş.

LPG'nin litre fiyatı ise ortalama 21,19 TL civarında satılıyor. Akaryakıt fiyatları, bölgelere ve bayilere göre farklılık gösterebilmektedir.

Sokaktaki vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarına yapılacak olan 1 lira 35 kuruşluk zam için tepkilerini dile getirdi. Özellikle bayram döneminde, insanların memleketlerinden dönüş yapacakları bir zamanda bu zammın yapılmasına anlam veremediklerini belirterek, "bu tarihin bilinçli seçildiği" yorumunda bulundular.

Bazı vatandaşlar, "Yılda bir kez gidebildiğimiz memleket yolculuğumuz yine bize zul oldu. Eskiden kuruş kuruş zam yaparlardı, şimdi ise birden bire lirayı geçiyorlar. Herhalde fiyatlar 50 liraya kadar çıkacak. Sonrasında ne olacağı da kimse tarafından söylenmiyor. Emekli veya asgari ücretli, elindeki eski model aracı bile zorunlu olarak satacak duruma gelecek, ne yapabilir ki?" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Benzin ve motorin fiyatları Türkiye'de gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı üzerinden belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün tutarları ve günlük dolar kuru üzerinden hesaplanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.