Akaryakıta İran-İsrail savaşı darbesi geldi: Hemen deponuzu doldurun

Dünyaca ünlü bir petrol şirketinden kötü bir haber geldi. Birçok araç sahibinin akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturması bekleniyor. İran - İsrail çatışmasının akaryakıt sektörüne darbe vurmasıyla petrol fiyatlarının aniden yükselmesi bekleniyor. İşte haberin tüm detayları...

Milyonlarca araç sahibi, akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Orta Doğu'daki artan gerilim nedeniyle petrol fiyatlarında bir artış bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarını belirleyen petrol maliyetlerindeki artışlar henüz gerçekleşmeden önce depoları doldurmanız öneriliyor.


PETROL FİYATLARI 100 DOLARA YENİDEN ULAŞABİLİR

Akaryakıt fiyatlarını belirleyen dolar ve petrol maliyetlerindeki artışlar, son zamanlarda sık sık zamlara neden oldu. Orta Doğu'daki Filistin - İsrail çatışmasının ardından akaryakıt fiyatlarında bir darbe daha bekleniyor. İran'ın İsrail'e karşı savaş durumuna geçmesi, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı.

İran'ın savaşa katılmasıyla petrol fiyatlarında bir artış beklentisi oluştu. Araç sahipleri, yakıt zamları beklentisine karşı depolarını doldurma uyarılarıyla karşılaştı. Tahran'da, Orta Doğu'daki gerilimin artmasıyla uzun akaryakıt kuyrukları oluştuğu bildirildi.

Finans uzmanı İris Cibre, sosyal medya üzerinden akaryakıt ve döviz kurlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Bir sosyal medya kullanıcısının "Bu durum ekonomik ve siyasi olarak bizi nasıl etkiler?" sorusuna verdiği cevap şu şekilde:

Petrol fiyatları 100 dolara yeniden ulaşabilir.Döviz kurlarında istikrarı sağlamak zor olabilir.Bölgesel ticarette aksamalar yaşanabilir.Navlan fiyatlarında artış görülebilir.Borçlanma maliyetleri artabilir.Bu faktörler, yeni bir enflasyon dalgasına yol açabilir.

14 Nisan 2024 Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları:
- Benzin: 43.57 TL
- Motorin: 42.15 TL
- LPG: 22.47 TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları:
- Benzin: 43.48 TL
- Motorin: 42.08 TL
- LPG: 21.93 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları:
- Benzin: 44.37 TL
- Motorin: 43.01 TL
- LPG: 22.37 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları:
- Benzin: 44.61 TL
- Motorin: 43.23 TL
- LPG: 22.01 TL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.