Akbank'ta veri sızıntısına dair iddialar resmi olarak yalanlandı

Sabancı Holding'e bağlı Akbank, sosyal medyada yayılan veri sızıntısı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, bankanın güvenlik sisteminde herhangi bir açık veya veri sızıntısının olmadığı vurgulandı.

Sosyal medyada bazı hesaplar, Akbank'ta bazı bireyler adına kredi çekilerek dolandırıcılık yapıldığı ve veri sızıntısının yaşandığını iddia etti. Bu iddialar üzerine Akbank, bugün resmi bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, bu iddiaların çeşitli medya organlarında ve sosyal medyada yayıldığı belirtilirken, dolandırıcılık mağduriyeti iddialarının gerçek olmadığını ve haberlerin yanıltıcı olduğunu vurgulandı. Banka, sistemlerinde herhangi bir güvenlik açığı veya veri sızıntısının bulunmadığını kesin bir dille ifade etti.

Akbank, müşteri güvenliğini önceliklendirdiğini ve bilgi sistemleri ile veri güvenliği alanında gerekli tüm önlemleri aldığını belirtti. Ayrıca, dolandırıcılık vakalarına karşı yoğun bir mücadele içinde olduklarını ve bu tür teşebbüslerin büyük oranda engellendiğini açıkladı.

Son dönemlerde bankanın hedef alındığı asılsız iddiaların yer aldığı sınırlı vakaların sosyal mühendislik yöntemleriyle gerçekleştirildiği tespit edildi. Müşterilere gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ve her türlü bilgi taleplerinin yanıtlandığı bildirildi.

Müşteri güvenliği ve memnuniyetinin çok önemli olduğu vurgulandı. Akbank, müşterilerine kişisel bilgileri, mobil bankacılık şifreleri ve cihaz güvenliği konularında önerilerde bulundu. Güvenilir kaynaklardan uygulama indirilmesi, şifrelerin kimseyle paylaşılmaması ve şüpheli web sitelerine girilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Son olarak, Akbank, bankacılık sektöründe yaşanan dolandırıcılık vakalarına karşı yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.