Akbelen'deki kamulaştırma kararı yürürlükten kaldırılmış oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı bir kararla, İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde bulunan 190 parsellik arazinin, linyit madeni sahası olarak kullanılması için önceki acele kamulaştırma kararı 11 Mart'ta yürürlükten kaldırıldı. Bu karar, Resmi Gazete'de duyuruldu.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 11 Mart tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, Akbelen Ormanı'nın bulunduğu Milas'ın İkizköy, Çamköy ve Karacahisar sınırları içindeki 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafınca kamulaştırılmış oldu.

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

Yayımlanan kararda ifade edildiğine göre, söz konusu alanın 'S:86541' numaralı linyit işletme ruhsatlı bir saha olduğu belirtilmiştir. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan 14 Mart tarihli bir kararla, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırmaya ilişkin kararın, tarım arazilerinin varlığı dikkate alındığında ve linyit işletme ruhsatı göz önünde bulundurulduğunda, yürürlükten kaldırıldığı açıklanmıştır. Bu gelişme, söz konusu alanın özellikleri ve çevresel etkilerinin daha detaylı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği yönünde bir adım olarak görülmektedir.

Alınan kararda , "11/3/2024 tarihli ve 8247 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu