Akdeniz'de yatan hazine

İsrail Eski Eserler Kurumu, yaklaşık bin 600 yıl önce Geç Roma İmparatorluk dönemi sırasında batan bir ticaret gemisinin kalıntılarına ulaşıldığını açıkladı. Dalgıçların gemideki dev hazineyi İsrail'in antik liman...

İsrail Eski Eserler Kurumu, yaklaşık bin 600 yıl önce Geç Roma İmparatorluk dönemi sırasında batan bir ticaret gemisinin kalıntılarına ulaşıldığını açıkladı. 

Dalgıçların gemideki dev hazineyi İsrail'in antik liman kenti Kayserya'da buldukları, burada bundan yaklaşık bir yıl önce de 2 bin kadar antik altın para bulunduğu kaydedildi. İsrail Eski Eserler Kurumu buluntuların farklı dönemlere ait olduğunu açıkladı.

Deutsche Welle'in haberine göre, bronz eserlerin, ayrıca Roma güneş tanrısı Sol, ay tanrıçası Luna ve Afrikalı bir köleye ait tasvirlerin çok iyi bir durumda olduğu kaydedildi.

Dalgıçların ayrıca gerçeği büyüklüğünde yapılmış üç bronz heykele ait parçalarla, balina ve başında kuğu taşıyan bir yaban domuzu şeklindeki yapılmış musluk gibi hayvan tasvirleri de bulduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu