Akdoğan 'Öcalan bana da selam gönderse ne güzel olur!' dedi mi?

Avrupa'da çıkan PKK'ya yakın yayın organı Yeni Özgür Politika'da çözüm sürecinde kilit rol oynayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan hakkında tartışma yaratacak bir iddia gündeme getirildi. Akdoğan'ın çözüm sürecinde...

Avrupa'da çıkan PKK'ya yakın yayın organı Yeni Özgür Politika'da çözüm sürecinde kilit rol oynayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan hakkında tartışma yaratacak bir iddia gündeme getirildi. Akdoğan'ın çözüm sürecinde kilit rol oynadığının hatırlatıldığı analizde, Akdoğan'ın İmralı görüşmelerini yapan heyete "Sayın Öcalan, hep başkalarına selam gönderiyor. Bana de selam gönderse ne iyi olur!" dediği iddia edildi.

Odatv'de yer alan habere göre, Yeni Özgür Politika gazetesindeBaki Gül imzasıyla yayımlanan analizde, Akdoğan eleştirilirken şu ifadeler kullanıldı:

"İmralı görüşmeleri sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 'aferin!' beklentisi içindeydi. O süreçte siyasi iklim biraz farklı özellikte olduğu için, kendisini 'şirin' göstermek istiyordu. Sözüm ona süreci örgütleyen ve çözüme kavuşturmak için çaba gösteren biri olduğunu İmralı’ya giden heyete her seferinde ifade ediyor; hatta bir görüşmede 'Sayın Öcalan, hep başkalarına selam gönderiyor. Bana da selam gönderse ne iyi olur!' demiş; bu durum İmralı’daki bir görüşmede söz konusu bile olmuştu."

Yalçın Akdoğan televizyonlar karşısında da PKK lideri Abdullah Öcalan için 'Çözüm için en önemli araç' demiş ve ayrıca HDP'yi de 'Öcalan'ı İmralı'ya diri diri gömdüler' sözleriyle eleştirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya karar verdik"
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
Fatih Altaylı'dan Bahçeli'ye 'kız alıp kız verme' yanıtı sert oldu!
Bağırma
Ücretsiz doğalgaz bir yıl daha uzatılsın