'Akın Öztürk ile illegal ilişki içerisinde olmadım'

15 Temmuz darbe girişiminin liderlerinden biri olduğu ileri sürülen Orgeneral Akın Öztürk'ün emir astsubaylığını yapan emekli asker Ali Üstünel, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak 'Silahlı terör örgütüne üye...

15 Temmuz darbe girişiminin liderlerinden biri olduğu ileri sürülen Orgeneral Akın Öztürk'ün emir astsubaylığını yapan emekli asker Ali Üstünel, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan hakim karşısına çıktı.

Avukatlığını oğlu Serhat Üstünel'in yaptığı davada savunma yapan Üstünel, "Ben terör örgütü üyesi değilim. Adıma FETÖ'cü olduğuma dair sahte ihbarlar yapıldı. Gerçek enininde sonunda belli olacaktır. 1999-2009 yılları arasında 6 farklı generalin emir astsubaylığını yaptım. O zaman Tümgeneral rütbesine sahipti. Akın Öztürk'le de tanışıklığımı buradan kaynaklanmaktadır. 2009 yılından emekli olduktan sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'de Genel Müdür oldum. Akın Öztürk'le sosyal ilişkilerimiz emeklilik sonunda da devam etti. Ben kendisini darbe gününe kadar vatanını milletini seven biri olarak söyleyebilirim. Kendisiyle 17 defa görüştüm. Bunların 4'ü mesaj, 13'ü ise tarafımdan yapılan aramalar olup toplam 20 dakika görüşmüşümdür. Ağırlıklı olarak yılbaşı kutlamaları, YAŞ kararı kutlamaları olmuştur. Akın Öztürk ile illegal ilişki içerisinde olmadım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ortaköy Mahallesi'nde Sembolik Düğün: Eşeklerin Korunma Çağrısı
ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı
Adana'da Çiftlik Operasyonu: Silah ve Firariler Ele Geçirildi
Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider'i Ziyaret Etti