Akit yazarı Dilipak: Döviz yükselirken de düşerken de kazananlar aynı çevreler, kaybedenler ise ülke

”Yüksek kur ya da alçak kur, yüksek tansiyon ve düşük tansiyon gibidir. En tehlikeli tansiyon dalgalı tansiyondur. Dalgalı kur da öyledir”

Gazeteci Abdurrahman Dilipak enflasyonun hırsızlık olduğunu belirterek “Para kaybolmaz, bu iş bir kumara benziyor, birileri kaybediyorsa, birileri, kazanıyor. Döviz yükselirken de düşerken de kazananlar aynı çevreler, kaybedenler ise ülke” dedi.

“Hiperenflasyona hazır mısınız?” başlıklı yazısında döviz kurundaki artışı manipülatörlerin yaptığını belirten Dilipak ”Yüksek kur ya da alçak kur, yüksek tansiyon ve düşük tansiyon gibidir. En tehlikeli tansiyon dalgalı tansiyondur. Dalgalı kur da öyledir” diye yazdı.

Twitter’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jack Dorsey’in ABD ve tüm dünyada hiperenflasyon olacağını ve “ABD’den başlayıp dünyaya yayılacak ve her şeyi değiştirecek” dediğini aktaran Dilipak, “Ekonomide kriz olacaksa bu aynı zamanda siyasette de kriz olacak demektir” görüşünü dile getirdi.

Dilipak, “Eğer ABD’de bir hiperenflasyon yaşanacak olursa, bu ekonomik tsunami dolar üzerinden ve ABD ile birlikte hareket eden ülkelerde ekonomik bir tsunamiye, 8 şiddetinde bir depreme sebep olabilir” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Beyaz Et İhracatında Kısıtlama Kararı Sektörde Endişe Yarattı: CHP'den Tepki
Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!