Akit Yazarı: 'Sivas Mazlumları İçin Yeni Bir Değerlendirme Şart!

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin Öcalan çağrısını Madımak Katliamı ile ilişkilendirerek, Sivas mazlumlarının dosyalarının yeniden açılması gerektiğini savundu.

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı "umut hakkı" çağrısını, Madımak Katliamı ile ilişkilendirerek tartışmalı bir yazı kaleme aldı. Karahasanoğlu, Madımak Katliamı nedeniyle hapis cezası alan Mevlüt Atalay'ı "Sivas mazlumu" olarak nitelendirerek, Adalet Bakanlığı'na bu konuda adım atması için çağrıda bulundu.

MEVLÜT ATALAY’DAN MEKTUP

Karahasanoğlu, Atalay'dan gelen mektupta, 31 yıl önceki Madımak olayından dolayı cezaevinde bulunan Atalay’ın durumu hakkında bilgi verildiğini belirtti. Atalay’ın, terörist başı Öcalan için 25. yıl anmasında herkesin seferber olduğunu hatırlatırken, kendisinin 31 yıl boyunca hapis yattığını vurguladığını ifade etti.

Karahasanoğlu, "Sivas mazlumu Mevlüt Atalay, ümidini yitirmiş ve açlık grevi başlatacağını yazmış. Adalet Bakanlığı bu konuya el atmalı" dedi.

HUKUKSUZLUĞA DİKKAT ÇEKTİ

Yazar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas mazlumlarının dosyalarının yeniden değerlendirilmesi konusunda gerekeni yapması gerektiğini savundu. 28 Şubat dönemi paşalarının affedildiğini hatırlatan Karahasanoğlu, Sivas mazlumlarına da adalet sağlanmasının, hakkaniyetli bir davranış olacağını ileri sürdü.

Karahasanoğlu'nun yazısı, Bahçeli'nin yaptığı çağrının yanı sıra, Sivas Katliamı'na dair adalet arayışlarını yeniden gündeme getirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.