AKOM uyardı: İstanbul’da Hafta sonu Şiddetli Kar Yağışı Bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta sonu görülecek yağışların, şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde düşmesinin beklendiğini duyurdu

İstanbul'a bu hafta sonu beklenen kar yağışı, şehir sakinlerini ve yetkilileri tedbir almaya yönlendiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, kentte kırsal ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur, zaman zaman kar yağışı bekleniyor.

Bugün hava sıcaklığının 17 dereceye kadar çıkacağı belirtilirken, yarından itibaren öğle saatlerinden başlayarak sıcaklıkların 8-10 derece birden azalması ve kış değerlerine gerilemesi öngörülüyor. AKOM, bu durumun olası buzlanma ve don olaylarına neden olabileceği konusunda vatandaşları uyarıyor.

"YÜKSEK BÖLGELERDE KAR BEKLENİYOR"

Özellikle şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde etkili olması beklenen yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülebileceği belirtiliyor. Vatandaşlar, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılıyor.

Bu doğrultuda, İstanbul'da kar yağışı nedeniyle buzlanma ve don olaylarına karşı önlemler alınacak, ulaşımda olumsuz etkiler yaşanmaması için belediye ekipleri hazır bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Miçotakis'in Ankara Ziyareti: Türkiye ve Yunanistan Arasında İşbirliği ve Diyalog İçin Yeni Adım
ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak: Toz taşınımı ne zaman bitecek, kaç gün sürecek?
Fotokapan nedir ve ne için kullanılır? Fotokapan kullanım alanları
Türkiye'de İletişimi Etkileyebilecek Güneş Patlaması! Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama!