AKP Artvin Milletvekili Kışla'dan Cerattepe için istifa resti çekti

Artvin Cerattepe'de yandaş Cengiz Holding'e tahsis edilen maden alanına Artvin halkının direnişi sürüyor. AKP iktidarı, Artvin halkının üzerine polis ve jandarma ile gittikçe, Artvin halkının direnişi artarak devam ediyor.AKP'Lİ...

Artvin Cerattepe'de yandaş Cengiz Holding'e tahsis edilen maden alanına Artvin halkının direnişi sürüyor. AKP iktidarı, Artvin halkının üzerine polis ve jandarma ile gittikçe, Artvin halkının direnişi artarak devam ediyor.

AKP'Lİ VEKİL İSTİFA NOKTASINA GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Cerattepe'de yapılacak madeni savunan AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AKP iktidarının Artvinlilere yönelik sert tavrı üzerine istifa noktasına geldi. 

Kışla, "Artvin halkı mevzu bahis proje ile ilgili endişelerin görmezden gelinmesi ve vekilleri olarak Sayın Başbakan'a ve Sayın Cumhurbaşkanına ilettiğim mesajların ciddiye alınmaması yıllarca emek verdiğim bu hareketteki yerimi ve hatırımı sorgulamama neden olmuştur. İstifa ile ilgili kararımı daha geniş bir istişareden sonra siz değerli vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına aktaracağım. Bu yanlıştan çok geç olmadan dönülmesini diliyor, şanlı Artvin halkına haklı direnişlerinde vekilleri olarak yanlarında olduğumu tekrar belirtmek istiyorum" mesajını paylaştı.

Konu üzerine AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'nın danışmanı ABC'ye "Herkes bir şey söylüyor. Ben bir açıklama yapamam" dedi.

MADENİ SAVUNMUŞTU

AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla A Haber'e verdiği demeçte, "Cerattepe meselesi sabote edildi" şeklinde konuştu. Cerattepe'de yapılacak madenin Artvin'e hiçbir şekilde zarar vermeyeceğini iddia eden Kışla, "İlimizin zararına olacak bir yatırıma o ilin milletvekili evet demez" demişti.

Yeşil Artvin Derneği'ni hedef gösteren Kışla, "Tamamen Yeşil Artvin Derneği'nin halkı manipüle etmesidir. Doğru ve gerçek bilgilerin halka anlatılmasının ortamını dahi sağlatmadılar, sabote ettiler. Halkımız, gerçek bilgilere ulaşamadı." ifadelerini kullanmıştı.

Kışla, maden faaliyetlerinin Artvin ekonomisine katkı sağlayacağını öne sürerek, "Bugün madene karşı mücadele edenler, yarın ekmeğini en çok yiyenler olacaktır" demişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"
Başkan Ertemur 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı
Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
Önce il başkanları, sonra MYK değişecek