AKP bu kez AYM'nin kararına saygı duydu!

?Anayasa Mahkemesi, CHP’nin kanun hükmünde kararnamelerden (KHK) bazılarının iptali için yaptığı başvuruyu ''yetkisizlik’ gerekçesiyle reddetti.Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin yaptığı açıklamada, CHP'nin Anayasa Mahkemesinin ret...

?Anayasa Mahkemesi, CHP’nin kanun hükmünde kararnamelerden (KHK) bazılarının iptali için yaptığı başvuruyu ''yetkisizlik’ gerekçesiyle reddetti.

Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin yaptığı açıklamada, CHP'nin Anayasa Mahkemesinin ret kararına tepki göstermesini 'skandal' olarak nitelendirdi.

Bozdağ, "Burada skandal olan CHP Sayın grup sözcüsünün yaptığı açıklamadır. Çünkü yanlışı yapan Anayasa Mahkemesi değil, bizzat CHP'dir. Dava açma yasağı olan bir konuda Anayasa çok açık hüküm ifade etmesine rağmen dava açarak, bilerek anayasayı CHP çiğnemiştir. Yaptığı büyük bir yanlışlıktır. Bir anamuhalefet partisi, bile bile Anayasa'ya aykırı bir yolu kullanmayı tercih etmemelidir." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN AYM'YE SAYGI DUYMAMIŞTI

Getiğimiz Şubat ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği tahliye kararı için "Ben Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar ama onu kabul etmek durumunda değilim. Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir