AKP, Devlet Bahçeli'ye ne teklif edecek?

Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifi öncesi Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yeni bir teklifte bulunacak. Görüşme 15:00 itibariyle başladı.ANKA'nın haberine göre; AKP referandum...

Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifi öncesi Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yeni bir teklifte bulunacak. Görüşme 15:00 itibariyle başladı.

ANKA'nın haberine göre; AKP referandum sürecinde risk almak istemiyor. Başkanlık sistemi ile ilgili kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçların başta Cumhurbaşkanı olmak üzere partide memnuniyet yaratmadığı öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, referandum çalışmaları sırasında MHP tabanına mesaj vermek için destek isteyeceği iddia edildi.

'EN AZINDAN ŞUNLARA KATIL'

AKP kulislerinde, anayasa değişikliği teklifinin Bahçeli'nin çağrısı ile gerçekleştiği, ve desteğini de bugüne kadar sürdürdüğü, asıl bundan sonra desteğine daha çok ihtiyaç olduğu vurgulanıyor. Bu nedenle MHP tabanının da oyuna ihtiyaç olduğu ancak, MHP tabanında kararsızların oranının yüksek olduğu belirtiliyor. Başbakan Yıldırım'ın bugün Bahçeli'ye "ortak miting yapalım" teklifi götüreceği öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre; Yıldırım'ın Bahçeli'ye teşekkür edeceği ve en azından Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehir mitinglerine katılmasını isteyeceği iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"
Başkan Ertemur 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı
Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
Önce il başkanları, sonra MYK değişecek