AKP Diyarbakır İl Başkanlığı: Diyarbakır'da da DEM'e Mazbata Yok!

DEM Parti'nin adayı Serra Bucak Küçük, Diyarbakır'da yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı'na %64.06 oy alarak seçildi. Mazbatayı almak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduğunda, AKP İl Başkanlığı'nın itirazı nedeniyle mazbatanın şu an verilemeyeceğini öğrendi.

DEM Parti'nin adayı Serra Bucak Küçük, Diyarbakır'da yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı'na %64.06 oy alarak seçildi. Ancak, Güneydoğu Ekspres'in haberine göre, mazbatayı almak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduğunda, AKP İl Başkanlığı'nın itirazı nedeniyle mazbatanın şu anda verilemeyeceğini öğrendi.

İTİRAZLAR SEÇMEN İRADESİNİN ÖNÜNÜ KESİYOR

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın, Büyükşehir ve 17 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz ettiği belirtiliyor. Parti yetkilileri, bu itirazı doğruladılar. Bu durum, seçmenlerin iradesine dönük bir müdahalenin işareti olarak değerlendiriliyor.

DEM PARTİ, SEÇİM SONUÇLARININ ARKASINDA DURUYOR

DEM Partisi, seçim sonuçlarına ilişkin net bir duruş sergiliyor ve kazandıkları belediyelerdeki başkanların mazbatasını alarak göreve başlamak istiyor. Ancak şu an için Yüksek Seçim Kurulu'ndan resmi bir açıklama yapılmadı. Belediye başkanlarının mazbatalarının ne zaman verileceği konusunda net bir tarih belirlenmemiş durumda. Yerel seçim sonuçlarının ardından yaşanan bu gelişmeler, Türkiye'nin siyasi gündeminde önemli bir yer tutuyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.