AKP Kaybettiği Seçmeni Geri mi Kazandı? Enflasyondaki Düşüş Ekonomiye Güveni Artırdı

AKP’li kaynaklar, 31 Mart yerel seçimlerinde muhalefete oy veren bazı seçmenlerin partiye geri dönmeye başladığını öne sürdü. Kaynaklara göre, son dönemde enflasyondaki düşüşle birlikte ekonomiye olan güvenin artması, seçmen davranışlarını yeniden şekillendiriyor.

CHP, 31 MART SEÇIMLERINDE TARIHI BAŞARI ELDE ETMIŞTI, ANCAK SEÇMEN AKP’YE DÖNÜYOR MU?

31 Mart Yerel Seçimlerinde tarihi bir zafer kazanan ana muhalefet partisi CHP, anketlerde birinci parti konumuna yükselmişti. Ancak, Metropoll Araştırma Şirketi'nin "Türkiye'nin Nabzı" ağustos ayı raporuna göre, CHP bu üstünlüğünü yeniden AKP'ye devretti. Raporda, 31 Mart’tan bu yana anketlerde birinci çıkan CHP’nin, bu konumunu koruyamadığı görülüyor.

SEÇMEN OYLARINI GERI MI ALIYOR?

AKP’li kaynaklar, ekonomik zorluklar ve diğer sebeplerle başka partilere oy veren seçmenlerin, son altı ay içerisinde yerel yönetim hizmetlerinde karşılaştıkları sorunlar nedeniyle verdikleri "emanet oyları" geri almaya başladığını öne sürüyor.

'MUHALEFET SEÇMENIN KONFOR ALANINI BOZDU'

AKP kurmayları, saha gözlemlerine dayanarak seçmen davranışlarındaki değişimi şu sözlerle ifade ediyor: "Özellikle AK Parti'den CHP’ye veya diğer partilere geçen belediyelerde yurttaşlar, seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığını gördü. Talepler çok ama çözüm yok. Seçmen, bize bir uyarı vermişti, ancak bugün konfor alanlarının bozulmasından büyük rahatsızlık duyuyorlar. Enflasyonda görülen düşüşle birlikte ekonomiye olan güven yeniden artmaya başladı. Vatandaş bir kez daha kime güveneceğini anladı ve muhalefetin çare olamayacağını fark etti. Özellikle belediyelerdeki akraba atamaları gibi uygulamalar, yurttaşları daha da kızdırıyor."

AKP, sahadan elde ettiği bu veriler doğrultusunda, önümüzdeki süreçte seçmenlerin geri dönme eğilimini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.