AKP kurucusu ve eski bakan Hüseyin Çelik’ten Van tepkisi

AKP'nin kurucularından ve eski Bakan Hüseyin Çelik, Van'da DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan'ın yerine AKP tarafından Abdulahat Arvas'ın belediye başkanı olarak atanmasına karşı çıktı.

AKP'nin kurucularından ve eski bakan Hüseyin Çelik, Van İl Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın yerine AKP adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak atamasına karşı çıktı.

'VAN'DA YAŞANANLAR ENDİŞE VERİCİ'

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Siyasetin asker ve yargı eliyle şekillendirilmesi, artık geri dönüşü olmayan bir şekilde tarihe gömülmelidir" dedi.

AKP'nin bu tavrının partisine ve hükümete zarar verdiğini belirten Çelik, "Van'da yaşananlar son derece endişe vericidir. DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen kişinin seçilme ehliyeti yoksa neden aday olmasına izin verildi? Demokratik gösteri yapmak hakkıdır, ancak kamu malına zarar vermek ve şiddet kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Van İl Yüksek Seçim Kurulu'nun, AKP'nin itirazı sonucunda, seçimlere 2 gün kala DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan'ın adaylığını iptal etmesiyle başlayan süreç, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu. AKP'nin adayı Abdulahat Arvas'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanması, DEM Parti'nin tepkisine neden olmuş ve konu YSK'ye taşınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.