AKP Muğla’da Büyük Tasfiye: İstifalar Peş Peşe Geldi!

Muğla AK Parti’de sular durulmuyor. Delege seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Bodrum, Datça, Marmaris ve Dalaman ilçe başkanlarının istifaları istendi. Genel Merkez, kongrelere yeni başkan ve yönetimlerle gitme kararı aldı. İki hafta önce de Milas İlçe Başkanı görevden alınmıştı.

AK Parti’nin Muğla teşkilatında sular durulmuyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılması planlanan delege seçimlerinin iptal edilmesinin ardından, parti içi kriz derinleşti. AK Parti Genel Merkezi’nin kararıyla, Muğla’da Bodrum, Datça, Marmaris ve Dalaman ilçe başkanlarının istifalarının istendiği öğrenildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, AK Parti Genel Merkezi, yılsonuna kadar yapılması planlanan ilçe kongrelerine atanacak yeni başkan ve yönetimlerle gitme kararı aldı. Bu kapsamda, dört ilçe başkanının yanı sıra yönetimlerinin de görevden alındığı iddia ediliyor.

Görevden almalar yalnızca bu dört ilçeyle sınırlı değil. İki hafta önce de Milas İlçe Başkanı Emin Çelik'in görevden alındığı ve yerine İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçal Doğru’nun atandığı öğrenilmişti.

AK Parti’nin Muğla teşkilatındaki bu görevden almalar, parti içindeki huzursuzluk ve kriz söylentilerini de beraberinde getiriyor. Genel merkezin kararlı adımlarıyla Muğla’daki parti yönetiminde nasıl bir tablo ortaya çıkacağı ise merakla bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.