AKP Sözcüsü Çelik: 'Sağlık, Adalet ve İçişleri bakanlıklarımız meselenin üstüne gitmekte'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturusuna dair açıklamalarda bulundu. Çelik, bu cinayet şebekesiyle mücadelede kararlı olacaklarını vurguladı.

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, YENİDOĞAN ÇETESİ SORUŞTURMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturusuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bu cinayet şebekesiyle mücadele konusunda en kararlı şekilde hareket edeceğimizden ve hiçbir konuda taviz verilmeyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın," ifadelerini kullandı.

Çelik, Ramazanoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Çukurova 7. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Kongrede, AKP Adana milletvekilleri Faruk Aytek, Abdullah Doğru, Sunay Karamık ile AKP İl Başkanı Ozan Gülaçtı ve MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı da yer aldı.

Yenidoğan çetesine ilişkin yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konunun takipçisi olduğunu belirten Çelik, sağlık, adalet ve içişleri bakanlıklarının meselenin üzerine büyük bir koordinasyonla gittiğini vurguladı. Çelik, "Masum bebeklere yönelik bu cinayet şebekesi, insanlığımızı yaraladı ve hepimizin vicdanını kanatıyor. Bu şebekenin kurbanı olan tüm evlatlarımız için derin bir üzüntü duyuyoruz," dedi.

Ne olmuştu?
İstanbul’da gereksiz yere özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmal sonucu hayatını kaybettiği iddiaları üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Bu süreçte, soruşturmayı yürüten savcı Y.E.'nin makamında tehdit edildiği ortaya çıkmıştı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayla ilgili olarak, 22’si tutuklu olmak üzere toplam 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.