AKP tehditleri sürüyor ama... 2 bin metal işçisi greve hazırlanıyor

Bursa Orhangazi'deki Asil Çelik fabrikasında dün sabah başlaması planlanan grev, AKP tarafından alınan kararla yasaklanmıştı. "Milli güvenliği bozacağı" iddiasıyla grevin yasaklanmasının ardından, 20 Ocak'ta başlayacak olan...

Bursa Orhangazi'deki Asil Çelik fabrikasında dün sabah başlaması planlanan grev, AKP tarafından alınan kararla yasaklanmıştı. "Milli güvenliği bozacağı" iddiasıyla grevin yasaklanmasının ardından, 20 Ocak'ta başlayacak olan ve 2 binden fazla işinin katılacağı greve yönelik de benzer tehditler sürüyor.

Schneider Elektrik, Schneider Enerji, ABB Elektrik ve Grid Enerji (Alstom) bünyesindeki 10'dan fazla fabrikada ve bağlı birçok ofiste yarın 2 binden fazla işçi greve çıkmaya hazırlanıyor.

Fabrikalarda yapılan grev oylamalarında emekçilerin ezici çoğunluğu grevden yana oy kullanırken, patronların yardımına ise dün Asil Çelik'te olduğu gibi yine AKP'nin koşması bekleniyor.

Dün Asil Çelik'te AKP tarafından alınan yasak kararına ilişkin soL'a konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Grevler milli güvenliği ve sağlığı bozmaz. Onların gerekçesi şu: Bu fabrika kaliteli çelik üretiyor ve bu çelikler savunma sanayisinde kullanılıyor. Muhtemelen oraya dayandırıyorlar. Ertelenmeyebilirdi. Asıl milli güvenliği ve işçi sağlığını bozanlar, işçilerin taleplerini karşılamayan ve anlaşmaya yanaşmayan işverenlerdir ve hükümettir. Anlaşmanın sağlanamaması, iş yerinde huzuru bozucu bir durum" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor