AKP ve MHP Ortak Plan mı Yürütüyor? Özdağ’ın Açıklamaları Gündemi Sarstı!

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “tecrit kalkarsa Öcalan TBMM'de konuşsun” açıklamasının arka planını değerlendirdi. Özdağ, bu hamlenin 5-6 ay öncesine dayandığını belirtti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son dönemde Abdullah Öcalan’a yönelik "tecrit kalkarsa Öcalan TBMM’de konuşsun" şeklindeki açıklamalarını şaşırtıcı bulmadığını ifade etti. Özdağ, bu sürecin aslında 5-6 ay öncesine dayandığını belirtti ve MHP içinde böyle bir fikir altyapısının oluşturulduğunu duyduğunu söyledi.

5-6 AYLIK PLANIN PARÇASI

Now TV’ye konuşan Özdağ, bu sürecin MHP’de ve AKP iktidarı içinde mayıs ayından bu yana işlendiğini belirtti. Özellikle Ortadoğu politikaları çerçevesinde bir uzlaşma zemini arayışının olduğunu vurgulayan Özdağ, Bahçeli’nin açıklamalarının da bu uzun süreli bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi. "Bahçeli bu riski almaz; AKP ve MHP arasında kesin bir koordinasyon var," diyen Özdağ, bu tür önemli açıklamaların arkasında ciddi bir hazırlık olduğuna işaret etti.

ÖCALAN'A UMUT HAKKI PLANI

Özdağ, AKP ve MHP’nin Öcalan için bir plan hazırlığı içerisinde olduğunu iddia etti. İddiaya göre, Öcalan’ın önce başka bir adaya götürülmesi ve orada bir kamu tesisinde misafir edilmesi, ardından da hukuki düzenlemelerle Ankara’ya getirilmesi planlanıyor. Ancak Özdağ, bu planın Türk milleti tarafından kabul edilmeyeceğini, halkın çok sert bir tepki göstereceğini ifade etti.

MİLLETİN VİCDANI DEVLET AKLININ YERİNE GEÇTİ

Özdağ, Türk devlet aklının AKP tarafından tahrip edildiğini ve artık güveninin devlet aklında değil, milletin vicdanında olduğunu söyledi. Özellikle PKK'nın, YPG ve PJAK gibi örgütlerle geniş bir Ortadoğu planının parçası olduğunu belirten Özdağ, bu sürecin Türkiye’nin güneydoğusunda bir Kürdistan oluşturma amacı taşıdığını ve bu jeopolitik tuzağa düşmemek gerektiğini savundu.

YPG TEHDİDİ VE PKK’NIN GELECEĞİ

PKK’nın artık YPG olarak örgütlendiğini ve terörist sayısının 140 bin civarında olduğunu belirten Özdağ, bu kişilerin silahlarını bırakıp evlerine dönmesinin beklenmesinin gerçekçi olmadığını söyledi. Türk milletinin bu durumu kabul etmeyeceğini belirten Özdağ, AKP’nin geçmişteki açılım süreçlerinden ders çıkarmadığını ve halkın bu duruma büyük bir tepki göstereceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.