AKP vekili iddia etti: 30 DEM Partili Belediye Başkanı hakkında soruşturma!

31 Mart seçimlerinde yüzde 48.92 oy oranıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Van Belediye Eş Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, Van'da polis tarafından gözaltına alındı.

31 Mart seçimlerinde yüzde 48.92 oy oranıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Van Belediye Eş Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, Van'da polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediyesi'ne Vali Ali Çelik'in başkan vekili olarak atanmasını açıkladı.

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Meclis'te yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerinin ardından atanmış olan ilk kayyumlara karşı devam eden tepkilere değinirken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) çeşitli soruşturma ve davalarla ilgili kişileri aday göstererek kaos çıkarmayı amaçladığını iddia etti. Özellikle 2023 seçimlerinde aday gösterilen ve daha sonra aldığı ceza nedeniyle milletvekilliği düşürülen Can Atalay örneğine atıfta bulunan İpek, "Can Atalay'ın aday gösterilmesi, cezasının kesinleştiği bilindiği halde yapıldı" dedi. Ayrıca, Van Belediye Başkanının mazbatasının verilmemesi durumunun da benzer bir mantıkla olduğunu öne sürdü.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Haluk İpek'e birçok Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili, "Sen mahkeme mi oldun?" diyerek tepki gösterdi. İpek ise, "DEM Parti tarafından aday gösterilen kişilerin yaklaşık 30 civarında kriminal ceza alma ihtimali bulunuyor" dedi. İpek'in verdiği bilgilere göre, bu rakam yaklaşık 40'a kadar çıkabiliyor. AKP'li yöneticiler, sadece DEM Partili belediye başkanları değil, yaklaşık 30 CHP'li belediye başkanı hakkında da çeşitli davalar bulunduğunu ve bunların da takip edildiğini belirtiyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.