AKP yeni anayasa için 1 Ekim'i bekliyor: Meclis'te "havuz" kurulacak!

AKP, 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla birlikte yeni anayasa tartışmalarını başlatmayı planlıyor. "Anayasa havuzu" oluşturularak, STK'lar, üniversiteler ve siyasi partiler öneri sunabilecek. Ancak, yeni anayasanın geçmesi için muhalefetin desteği kritik önemde. Tartışmaların hızlanması bekleniyor.

AKP, 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla birlikte "yeni anayasa" tartışmalarını gündeme almayı planlıyor. Bu süreçte, iktidar partisi TBMM'de bir "anayasa havuzu" oluşturarak, çeşitli kesimlerden önerileri toplamak için harekete geçecek. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, bu havuza STK'lar, üniversiteler, siyasi partiler ve meslek örgütleri gibi birçok farklı kurum ve kişi önerilerini sunabilecek. Bu sistem devreye girdiğinde, öneri getirmek isteyenlere 6 aylık bir süre tanınacak ve bu sürenin sona ermesinin ardından Meclis'te somut bir şekilde yeni anayasa yazımına geçilmesi hedefleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un muhalefet partilerini ziyaret ederek nabız yokladığı, ancak muhalefet cephesinden olumlu bir tavır beklenmediği ifade ediliyor. Cumhur İttifakı cephesinde, MHP'nin daha önce hazırladığı 100 maddelik teklif ve AKP'nin geçmiş dönemlerden kalan taslakları üzerinden çalışma yapılabileceği belirtiliyor. Ancak, yeni anayasanın TBMM'den geçmesi için muhalefet partilerinin desteği de büyük bir önem taşıyor. İktidar, bu süreçte muhalefeti ikna etme çabalarını sürdürse de, olumsuz bir tutumla karşılaşma ihtimali bulunuyor. Meclis tatil girmeden önce bu konudaki tartışmaların hızlanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.