AKParti ve Yeniden Refah ittifakı sona erdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AKP ile ittifak görüşmelerinin tamamlandığını duyurdu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suat Kılıç, AKParti ile ittifak görüşmelerinin sona erdiğini belirterek, "Siyaset, işbirliğine kapıları açık tutmaktır. Siyasette 24 saat bile uzun bir süredir" şeklinde konuştu.

İttifak görüşmelerinin seyriyle ilgili soruya yanıt veren Kılıç, ertelenen görüşmenin ardından yeni bir randevulaşmanın olmadığını söyledi. Kılıç, “AKParti ile Yeniden Refah Partisi heyetleri arasındaki görüşmeler kesildi. En son geçen hafta pazar günü olacak görüşmeyi ertelemek istediklerini bildirmişlerdi. Onun haricinde herhangi bir randevulaşma söz konusu olmadı” şeklinde konuştu.

"TALEP YA DA GİRİŞİMİMİZ OLMAYACAK"

Suat Kılıç konuşmasının devamında yeni bir görüşme taleplerinin olmayacağını, AKParti’den bir görüşme talebi olursa olumlu karşılayacaklarını ifade etti.

Kılıç, “Bizim herhangi bir talep ya da girişimimiz bu anlamda olmayacak. Ama AKParti’den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi gerçekleştirmek gibi bir talep gelirse, elbet bu talebe olumlu bakacağımızı ifade ettik” dedi.

İşbirliği için açık kapı bırakan Suat Kılıç, "Siyasette 24 saat bile uzun bir süredir. Biz duruşumuzu pazarlık gelişmesiyle ifade etmek istemiyoruz. Biz, duruşumuzun bir şeyler almak, istemek şeklinde özetlenmesinden de rahatsızlık duyuyoruz. Yeniden Refah Partisi’nin duruşu, ilkeler temelinde bir duruştur" ifadelerini kullandı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu