AKParti ve YRPartisi arasındaki ittifak pazarlığı son durum

Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacaklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından, Cumhurbaşkanı ve AKParti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile YRP Genel Başkanı Fatih Eryaman arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiaları gündeme geldi. Detaylar haberimizde...

Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacaklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile YRP Genel Başkanı Fatih Eryaman arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiaları gündeme geldi. Bu iddialar, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul adayı olmayacağını açıklamasının hemen ardından ortaya çıktı.

KULİSLERDE YENİ GÖRÜŞME İDDİALARI

AKParti ile YRP arasındaki yerel seçim görüşmelerinin tıkanmasının ardından, özellikle İstanbul'da oluşan yeni dengelerin ardından kulislerde, Erdoğan ile Erbakan arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiaları konuşulmaya başlandı. YRP kulislerinde, olası bir görüşmenin 10 Şubat'taki aday tanıtım toplantısından önce gerçekleşebileceği spekülasyonları yapıldı.

GÖRÜŞMELERİN İÇERİĞİ VE SÜRECİ

AKParti ile YRP arasında bugüne kadar birçok görüşme yapıldı. İki parti, her görüşme sonrasında, yeniden bir araya gelme konusunda mutabık kaldı. Ancak son görüşmede AKParti tarafından, Yeniden Refah'ın beklentilerinin karşılanamayacağı belirtilince, görüşmeler sonlandı. YRP'nin AKP'den talep ettiği destek karşılığında, iki büyükşehir belediye başkanlığı ile bazı il ve ilçe belediye başkanlıklarını istediği, ancak AKP'nin karşılığında sadece belediye meclis üyeliği teklif ettiği ortaya çıktı.

PAZARLIK GÖRÜŞMELERİN TIKANMASI NEDEN OLDU

Süreç içerisinde AKParti'nin bazı il ve ilçe belediyelerinin masaya gelebileceği ancak YRP'nin büyükşehir belediye başkanlığı talebinden vazgeçmediği kulislerde konuşuldu. AKP'nin son teklifi olan "Size ilçe belediye başkanlığı ve farklı yerlerde belediye meclis üyeliği verelim" önerisi de YRP tarafından reddedildi. AKParti içinde, YRP'nin tavrının, CHP'nin altılı masada yer alan DEVA ve Gelecek Partisi ile kurduğu ilişkiye benzer bir ilişki kurma isteği olarak değerlendirildi ve bu durum görüşmelerin tıkanmasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

MHP'den Sinan Ateş haberlerine tepki geldi
11 gün sonra yeniden bir araya geliyorlar
İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada
İYİ Partili Türkoğlu, Sinan Ateş'in fotoğrafını Meclis kürsüsüne taşıdı