Akpartili Erdoğan Atatürk'ün yatı Savarona'yı ziyaret etti

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası Savarona yatı, dokuz aylık bakım ve onarımdan geçti. İstanbul Tersanesi'nde 80 ton asbestten arındırılan yatı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanı ile birlikte ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Savarona yatı, dokuz aylık bakım, onarım ve tadilat sürecinden geçti. İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nın çalışmaları sonucunda gemi, 80 ton asbestten arındırıldı. Tüm iç güverte, saclar, yakıt ve su sarnıçları yenilendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde bulunan bu yatıyı ziyaret etti. Ziyarete Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da katıldı. Erdoğan, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Aslına ve hatırasına sadık kalarak titizlikle modernize ve restore ettiğimiz, Gazi Mustafa Kemal’in emaneti Savarona…" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, Odatv'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan için Haliç Kasımpaşa kıyısında inşa edilecek müzenin önünde Savarona'nın yer alacağı iddiaları gündeme geldi. Ancak bu konuda Anadolu Ajansı veya başka bir kaynak henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.