AKPartili Mehmet Metiner: "CHP'nin Ruhu Güçlü, Anayasa'da Radikal Değişiklik Şimdilik İmkansız&

Eski AKParti Milletvekili Mehmet Metiner, anayasanın 4. maddesiyle ilgili tartışmalara destek vererek, demokratik tartışma hakkını savundu. Metiner, CHP'nin zihniyetinin iktidarda olduğunu vurgulayarak, gerçek bir köklü değişimin şu an için imkânsız olduğunu belirtti.

Eski AKParti Milletvekili Mehmet Metiner, Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesi talebine destek verdi. Metiner, bu talebi savunurken, "Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili değişiklik taleplerine karşı çıkmak ile değişiklik taleplerinin tartışılmasına karşı çıkmak iki farklı yaklaşımdır. Birincisi, demokratik bir hak; ikincisi ise demokrasi açısından sorunlu bir tavırdır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, CHP'nin iktidarda olmamasına rağmen zihniyetinin hâlâ etkin olduğunu belirterek, "CHP'nin ideolojik zaferini küçümsememek gerekir. Öyle ki, en muhalif olanları bile kendine benzetebiliyor. Gerçek bir köklü değişim şu an için imkânsız" dedi.

 

ANAYASANIN İLK 3 MADDESİ YENİDEN DEMOKRATİK VE ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANLAYIŞLA YAZILMALI

"Değiştirilmesi teklif dahi edilemez" anlayışı, özü itibariyle anti-demokratiktir. Bu ibareyi anayasada tutmak, kabul edilebilir bir durum değildir.

Başkent, milli marş, bayrak ve resmi dil hükümleri saklı kalmak şartıyla anayasanın ilk 3 maddesi yeniden demokratik ve özgürlükçü bir anlayışla yazılmalıdır.

Yeniden yazım talebini bile "ilk 4 madde bizim için harfiyen dokunulmazdır, kim ki tek harfini bile değiştirmeye kalkışırsa karşısında bizi bulur!" diyenler demokrat olmadıkları gibi sorunlu bir Atatürkçü anlayışla eksiksiz bir demokrasiye geçişimizin önünde engel oluşturan kimselerdir.

 

"ANAYASA'NIN 4. MADDESİYLE İLGİLİ BİR TARTIŞMAMIZ YOKTUR"

AKParti'nin Yapıcıoğlu'na tepkisi ise olumsuz oldu. AKParti Sözcüsü Ömer Çelik, "Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili bir tartışmamız yoktur ve değişiklik tekliflerini olumlu bulmuyoruz" açıklamasını yaptı. Yapıcıoğlu, televizyon programında yaptığı açıklamada, "Anayasanın 4. maddesine karşıyız. Bu madde, gelecek nesillerin iradesine ipotek koyuyor" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu durumu eleştirerek, "Hüda Par anayasanın ilk 4 maddesine karşı çıkıyor. Bayrağa, İstiklal Marşı'na, Cumhuriyet'e karşılar" dedi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Hüda Par'a karşı tutumunu sordu.

Yapıcıoğlu, Özel'e 72 saat süre vererek, CHP'nin geçmiş beyannamelerinden bir örnek üzerinden yanıt istedi. Tartışmalar devam ederken, Metiner, özgür tartışmanın demokrasinin temeli olduğunu savunarak, Hüda Par'a desteğini sürdürdü.

HÜDAPAR'A DESTEK AKPARTİYE SİTEM

Eski AKParti Milletvekili Mehmet Metiner, AKParti Sözcüsü Ömer Çelik'in Hüda Par'ın anayasanın 4. maddesiyle ilgili açıklamalarına tepki göstermesinin ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Metiner, bu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "İnsanın ömrünün sonunda onca yıl mücadele ettiği şeye dönüşmesi ne büyük bir trajedidir Rabbim! İnsanın üç günlük dünyada güç sahibi olabilmek veya gücünü koruyabilmek için kendisi olmaktan çıkması ne üzücü bir akıbettir Rabbim!" Bu sözler, Metiner'in Ömer Çelik'in açıklamalarına üstü kapalı bir sitemde bulunduğu şeklinde yorumlandı.

CHP BEDENEN İKTİDARDA DEĞİL, FAKAT RUHU VE ZİHNİYETİYLE İKTİDARDA

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, son paylaşımında ana muhalefet partisi CHP'yi hedef aldı ve şu değerlendirmede bulundu: "CHP bedenen iktidarda değil, fakat ruhu ve zihniyetiyle iktidarda. 1937'de Anayasaya eklenen ve 6 okla simgelenen ilkeler, anayasal anlamda hâlâ iktidarda." Metiner, CHP'nin ideolojik zaferine dikkat çekerek, "CHP’nin bu ideolojik ve zihinsel kazanımını küçümsememek gerekir. Öyle bir güç ki, en muhalif olanları bile kendisine benzetebiliyor. Yalnızca bu ruhun ve zihniyetin rengi zaman zaman değişse de özü hep baki kalıyor. Gerçek köklü bir değişim ise şu an için imkânsız" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.