AKPartili Mehmet Tevfik Göksu Almanya'da "Asrın Yolsuzluğu" Deniz Feneri ile işbirliği yapacak

Esenler Belediye Başkanı AKPart'li Mehmet Tevfik Göksu, Almanya'da 'asrın yolsuzluğu' olarak nitelendirilen Deniz Feneri Derneği ile protokol imzalayacak.

Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı’ya, Deniz Feneri Derneği ile protokol imzalanması için yetki verilmesi istendi.

BirGün'de İsmail Arı'nın haberine göre açıklamada, “Esenler Belediyesi ile Deniz Feneri Derneği’nin ortaklaşa ‘Afete Dirençli Toplum’ projesini yürüteceği ve afetlere yönelik müdahale kapasitesinin artırılacağı” açıklandı. Ayrıca, Deniz Feneri Derneği ile Esenler Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin ortaklaşa tatbikat gerçekleştirip eğitimler alacağı, halkı bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunulacağı da ifade edildi. Teklif, CHP’li meclis üyelerinin itirazına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

ALMANYA ASIL FAİLLERİ TÜRKİYE’DE

Almanya’da Deniz Feneri Derneği davasının yargıcı Johann Müller, 2008 senesinde davanın Almanya tarihindeki en büyük dolandırıcılık vakası olduğunu söylemişti. Davanın savcılarından Kertsin Lötz, dünkü duruşmada Almanya’daki sanıkların asıl failler olmadığını değil, asıl faillerin Türkiye’de olduğunu, tüm yapılanlardan Türkiye Deniz Feneri kurucularından Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın sorumlu olduğunu ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

MHP'den Sinan Ateş haberlerine tepki geldi
11 gün sonra yeniden bir araya geliyorlar
İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada
İYİ Partili Türkoğlu, Sinan Ateş'in fotoğrafını Meclis kürsüsüne taşıdı