'AKP'de bir tane FETÖ'cü yok' diyen Binali'ye AKP kurucusundan yanıt: E insaf!

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener Halk TV'de Oya Lale Özan Arslan'ın sunduğu Günün Manşetleri programında Başbakan Binali Yıldırım'a yanıt verdi. Şener, Binali Yıldırım'ın 'AKP içerisinde FETÖ'cü yok, hiçbir...

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener Halk TV'de Oya Lale Özan Arslan'ın sunduğu Günün Manşetleri programında Başbakan Binali Yıldırım'a yanıt verdi. Şener, Binali Yıldırım'ın 'AKP içerisinde FETÖ'cü yok, hiçbir zaman olmadı' sözlerinin yargıya talimat anlamına geldiğini belirtti. 

YARGIYA TALİMAT
Binali Yıldırım'ın bu ifadeyle yargıya 'AKP teşkilatlarına dokunmayın' talimatı verdiğini öne süren Şener, "10 yıl boyunca iktidar ve Cemaat iç içeydi. Hükümetin inisiyatifiyle Cemaat mensupları önemli yerlere getiriliyordu" ifadelerini kullandı. 

BİNALİ YILDIRIM'IN GÜLEN'İ ÖVEN KONUŞMALARI
Binali Yıldırım'ın ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Fetullah Gülen'i öven konuşmalarının olduğunu söyleyen Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 'Ne istediler de vermedik' sözlerini hatırlatarak, "Bir siyasi partinin en tepesindeki şahıslar başka bir şahsı bu kadar överse, üyesi de milletvekili de gider o şahsı Pensilvanya'da ziyaret eder, fotoğraf çektirir. Binali Yıldırım bunu bildiği için hiçbir zaman FETÖ'nün siyasi ayağına operasyon yapılmayacak" dedi. 
Son günlerde tekrar gündeme gelen 2004 Milli Güvenlik Kurulu toplantısına Gülen Cemaati hakkında alınan kararların da hiçbir zaman uygulanmadığını söyleyen Şener, "MGK kararlarını uygulamamak Anayasal suçtur, bunun sorumlusu dönemin Başbakanı Erdoğan'dır" diye konuştu. 

'17-25 ARALIK KURTARMAZ'
İktidarın kendisini FETÖ soruşturmalarında aklamak için '17-25 Aralık milattır' tezini ortaya attığını söyleyen Şener, "Ancak bu da onlar için yeterli olmuyor. Bakın darbeci generallere, 17-25 Aralık'tan sonra Erdoğan'ın onayıyla atanmış isimler, AKP hiçbir zaman kendisini FETÖ soruşturmasından ayıklayamayacak" dedi.     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”