AKP’de videolu ağır gönderme: ‘Dost görünümlü hainler’

"İhanet odaklarına,  dost görünümlü hainlere rağmen önüne çıkan tüm engelleri aşmayı başardı."

AKP'nin 19'uncu yıl dönümü için hazırlanan videoda "İhanet odaklarına,  dost görünümlü hainlere rağmen önüne çıkan tüm engelleri aşmayı başardı." diyerek, eski yol arkadaşlarına "hain" dendi.

AKP'nin 19'uncu yıl dönümü için hazırlanan videoda Davutoğlu, Babacan ve Gül için "İhanet odaklarına, dost görünümlü hainlere rağmen önüne çıkan tüm engelleri aşmayı başardı." dendi.

NE OLMUŞTU?
Diyarbakır merkezli Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi'nin geçtiğimiz Haziran ayında yapıtığı ankette  AKP’de yüzde 11’in üzerinde düşüş gözlemlendi.

Erdoğan'a eski dostlar şoku!

Diyarbakır merkezli Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, seçmen davranışını belirlemek için 8-14 Haziran tarihleri arasında bin 248 kişiyle telefonla ve online ortamda anket yaptı. Diyarbakır, Van, Batman, Bingöl, Erzurum, Mardin, Antep, Hakkâri, Şırnak, Tunceli, Konya, Antalya, İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Mersin ve Samsun illerini kapsayan araştırmaya göre, Meclis’te grubu bulunan tüm partiler oy kaybetti.

AKP’DE YÜZDE 11’LİK DÜŞÜŞ

Araştırmaya göre “Bu pazar günü bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz” sorusuna katılımcıların yüzde 30.9’u AKP, yüzde 21.2’si CHP, yüzde 10.4’ü HDP, yüzde 7.9’u MHP ve yüzde 7.2’si İYİ Parti yanıtını verdi. 24 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde yüzde 42.56 oy alan AKP’de yüzde 11’in üzerinde düşüş gözlemlendi. 

İŞTE ESKİ DOSTLARIN OY ORANI

Katılımcıların yüzde 5.3’ü AKP’den kopan Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ne, yüzde 3.7’si eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek Partisi’ne ve yüzde 1.4’ü Saadet Partisi’ne oy vereceğini belirtti. Yine, katılımcıların yüzde 1.9’u oy kullanmayacağını ve yüzde 10.1’i ise kararsız olduğunu ifade etti. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

DEVA Partisi’nden Erdoğan'a: Yandık Müjdeden usandık, Nerede kaldı bu sandık!

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"