Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ile Başbakan eski Yardımcısı, Gümrük ve Ticaret eski bakanı ile AKP Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olan Hayati Yazıcı arasında büyük kavga çıktı. AKP'deki Gökçek-Yazıcı kavgası'nda sicil kayıtları ortaya döküldü.
Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu AKP'deki Gökçek-Yazıcı kavgasını köşesine taşıdı. Uğuroğlu köşesinde, "Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ile Başbakan eski Yardımcısı, Gümrük ve Ticaret eski bakanı ile AKP Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olan Hayati Yazıcı arasında büyük kavga çıktı" diye yazdı.
Melih Gökçek devlet eski bakanı Gürcan Dağdaş hakkında açtığı eski davadaki gelişmeleri de aktaran Uğuroğlu yaşanan şu gelişmeleri şöyle yazdı:
Melih Gökçek devlet eski bakanı Gürcan Dağdaş hakkında açtığı eski davasında mahkeme hakimi Bayram Gökhan şu kararları almış:
Melih Gökçek'in siyasete atıldığı tarihte açıkladığı mal bildirimi istenmiş.
- Türkiye'deki bütün bankalara "Melih Gökçek'in ne kadar parası var?" diye yazı yazılmış.
- Melih Gökçek'in üzerine kayıtlı ne kadar malı mülkü ve taşınmazı var ise hepsinin mahkemeye bildirilmesi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden istenmiş.
- 1984 yılında seçildiği Keçiören Belediye Başkanlığı'ndan bu yana verdiği mal beyanları istenmiş.
Gökçek'in, görevde bulunduğu yıllarda edindiği mal varlığına ilişkin iddialar dikkate alındığında mahkemeye gelecek yanıtlar elbette önem taşıyor.
Kamuoyu, 1984'de Keçiören Belediye Başkanlığı ile başlayan, Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile devam eden, milletvekili seçilen 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı' seçilince milletvekilliğinden istifa eden Melih Gökçek'in mal varlığını merak ediyor.
Devlet eski bakanı Gürcan Dağdaş'ı aradım ve konu hakkında şu açıklamasını aldım:
"Gökçek hakkında, 'Zübük, FETÖ ve Organize suç örgütü üyesi' diye Tweet attım. Bana 10 bin liralık tazminat davası açtı. Avukat tutmadım ve mahkemede Gökçek ile 1. ve 2. derece yakınlarının mal varlıklarının araştırılmasını talep ettim. Gökçek'in avukatı itiraz etti ama hakim Gökçek'in mal varlığının 1984'den bu yana araştırılması için karar aldı."
"Bu kararın arkasında kim var, Mansur Yavaş mı, Bülent Arınç mı?" sorusunu araştırdığını yazan Gazeteci Süleyman Özışık, Net Haber web sitesinde bu dava ile ilgili bir iddiayı şöyle öne sürdü:
"Mahkemede, Melih Gökçek hakkında tuhaf kararı veren hâkim Bayram Gökhan'ın oğlu Mehmet Alperen Gökhan ile Hayati Yazıcı'nın oğlu avukat Mustafa Yazıcı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan kayıtlara göre ortaklar."
Hayati Yazıcı, Özışık'a gönderdiği yazıda, "Mahdumum Mustafa'nın hissedar olduğu 'Reel Alacak Yönetimi' isimli firmada M. Alperen GÖKHAN isimli bir ortağı yoktur" demiş.
Hayati Yazıcı ile Melih Gökçek'in aralarındaki kavga medyaya şöyle yansımıştı:
Hayati Yazıcı, Gökçek'in görevden alınması sorulduğunda, "Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi" demişti.
Gökçek ise "Davamıza zarar vermemek için susmaya devam ediyorum. Benimle ilgili kamuoyunun önüne çıkamayacak bir suçum varsa açıklamazsan namertsin. Hadi yiğitsen devam et. Sabrımı taşırma. Vallahi tozunu atarım" diye yanıt vermişti.
Değerli okurlarım,
2 gün Hayati Yazıcı'yı aradım, mesaj da attım ama görüşemedim.
Önce şunu söyleyeyim. Ben de Ankaralı gazeteci olarak Melih Gökçek'in mal varlığının ortaya çıkmasını istiyorum.
Ve demem o ki, eğer iddialar doğru ise ve Melih Gökçek'in mal varlığının araştırılması konusunda "siyasi bir etki" varsa bunu da ortaya çıkarmak lazım.
Çünkü bugünlerde AKP'nin içinde kazan kaynıyor.
Bayram Gökhan'ın oğlu Mehmet Alperen Gökhan ile Hayati Yazıcı'nın oğlu avukat Mustafa Yazıcı'nın "Reel Alacak Yönetim" şirketini arayarak her iki avukatla görüşmek istedim. Sekreter Av. Gökhan'ın ortak olmadığını çalışan olduğunu ve ikisinin de dışarıda olduklarını söyledi.
Deneyimli avukat Mahmut Bayram'a sordum:
- Manevi tazminat davalarında hakim davalı ve davacıdan mal varlıklarını ister mi? Melih Gökçek'in mal varlığının 1984'den bu yana istenmesi normal mi?
Bayram, "Hakimin taraflardan 'sosyal ve ekonomik durum araştırması' istemesi normaldir. Ancak geriye dönük istenmesi teamülden değildir" diye konuştu
Bu arama sırasında telefonun otomatik sekreterinden, "10 Temmuz 2017 tarihinden bu yana Türkcell'e borçlarınız Reel Alacak Yönetimine devredilmiştir" anonsu ile karşılaştım.
AKP tarafından Türkcell yönetiminden ve bugün aldığı yüklü maaş ile gündeme gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'nin eski bakanı Hilmi Güler'i ve Türkcell yönetim kurulundan Tarım Bakanlığına atanan Bekir Pakdemirli'yi anımsadım.
Bekir Beyin de Güler gibi Türkcell'den maaş almaya devam edip etmediğini bilmiyorum.
Açıklarsa öğreniriz.
Bu Türkcell, AKP'lileri ne de çok seviyormuş.
Değerli okurlarım,
Aslında yapılması gereken yasal değişiklik nedir söyleyeyim.
Siyasilerin ve bürokratların mal varlıklarını şeffaf bir şekilde her yıl açıklamaları için yasal düzenleme yapılmalıdır.
Noterlere bu konuda yasal görev verilebilir ve Türkiye Noterler Birliğinin web sayfasından da ilan edilebilir…
Yaparlar mı yasal düzenleme dersiniz?
Ben kesinlikle yapmazlar derim…
Ankara kulisleri böyledir.
Bir yere el attınız mı arkasından siyasi ilişkiler çıktıkça çıkar…