AKP'de iç çekişmeler büyüyor... Süleyman Soylu, 'Pelikan'cılardan istifa eleştirisi

Süleyman Soylu'nun istifasının doğru olmadığını belirten Sabah yazarı Hilal Kaplan, istifa biçimi içinse "Cumhurbaşkanımızın onayı olmadan bu istifayı

Süleyman Soylu'nun istifasının doğru olmadığını belirten Sabah yazarı Hilal Kaplan, istifa biçimi içinse "Cumhurbaşkanımızın onayı olmadan bu istifayı ilan etmek ne kadar doğruydu?" diyerek Soylu'yu eleştirdi.

AKP içinde Berat Albayrak'a yakınlığı ile bilinen ve 'Pelikan Çetesi' olarak adlandırılan oluşumuun içinde yer alan Sabah yazarı Hilal Kaplan, Süleyman Soylu'nun kabul edilmeyen istifası hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Soylu'nun istifa etmemesi için tweet atan ilk 5 gazeteciden biri olduğunu vurgulayan Kaplan, istifa şekli hakkında Soylu'yu eleştirdiği yazısında AKP içindeki çekişmelere de işaret etti.

Kaplan'ın "Milletin Soylu'ya mesajı" başlığıyla kaleme aldığı yazı şöyle:

Sokağa çıkma yasağı kararının duyurulmasıyla başladı her şey. İçişleri Bakanlığı rakamlarına göre 250.000 kişi sokağa akın etti. Fırınların ve eczanelerin açık olacağı gibi bilgileri içeren genelgenin, kararın ilanından sonra duyurulmasının bunda elbette etkisi büyük oldu.

Ancak kuruyemişten kolaya, bisküviden kuruyemişe hayati olmayan ürünler için sokağa çıkan kalabalıkların çoğunlukta olması, marketlerin ve fırınların tekrar kepenk açmış olması, sosyal mesafe kurallarının hiçe sayılması infial yarattı. Bu tablo aslında koronavirüs tehdidinin bazı vatandaşlarımız tarafından yeterince anlaşılmadığını da gösteriyordu.

Herhalükârda vaka sayısı ilk kez azalma eğilimine girmişken, bundan bir hafta sonra farklı bir tabloyla karşı karşıya gelmemize vesile olacak kara bir geceydi.

Fakat pazar akşamı, yasağın bitmesine saatler kala bambaşka bir gelişme gündeme damgasını vurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
Bu özelliklere sahip olmayan otomobiller artık satılamayacak: 7 Temmuz son tarih!