AKP’de yeni tasfiye dalgası: En az 100 isim...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin başına yeniden geçtiği ilk günlerde başlattığı parti içi tasfiyeler bir süredir durulmuştu. Özellikle belediyeler üzerinden yapılan görevden almalara şimdi “üç...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin başına yeniden geçtiği ilk günlerde başlattığı parti içi tasfiyeler bir süredir durulmuştu. Özellikle belediyeler üzerinden yapılan görevden almalara şimdi “üç dönem şartı'' nedeniyle en az 100 isim daha eklenecek.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, belediye başkanları arasında en az 100 ismin bu şarta takıldığı belirtiliyor. Bölgesinde “sevildiği'' ileri sürülen başkanlara ise üç dönem şartı işletilmeyecek.

AKP kurmayları, bu esnetmenin özellikle yerel seçimlerde kullanılacağını ifade etti. AKP kurmayları, “Bazı belediye başkanlarının oy oranı partinin üzerinde çıkıyor. Bu durumda üç döneme takıldığı için aday göstermezsek, başka bir partinin adayı olduğunda kazanma ihtimali çok yüksek isimler var. Bu riski ortadan kaldırmak için bazı başkanların yeniden aday gösterilmesi gerekebilir. Bunun için MKYK kararıyla bazı isimler için üç dönem kuralı uygulanmayacak'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı