AKP''den af açıklaması

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan gündeme ilişkin değerlendirmeler: “ABD bizi kaybetmeyi göze alamaz… İdlib küresel savaşın fitilini ateşleyebilir… Gündemimizde af yok…”

Milliyet’ten Abdullah Karakuş’un sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye ile ABD arasında yaşanan sorunlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye-ABD ilişkileri tarihimiz boyunca ilk sefer gerginleşmiyor. Hiçbir zaman ABD-Türkiye ilişkileri bir lineer çizgi takip etmedi, inişli çıkışlı bir seyir takip etti. Ben ABD’nin Türkiye gibi bir ülkeyi, Ortadoğu’da bir müttefik olarak kaybetmeyi göze alamayacağını düşünüyorum. Sonuçta cesaretle, kararlılıkla ve rasyonel olarak bu saldırıları karşılıyoruz, karşılamayı kararlılıkla sürdüreceğiz ve inşallah Türkiye buradan kazançlı çıkacaktır.”

Türkiye’nin geliştirme çalışmalarına ortak olduğu F-35 savaş uçaklarını ABD’nin teslim etmeme ihtimaline ilişkin olarak da Kurtulmuş “ABD yönetiminin aldığı tüm kararlara rağmen bu süreç devam ediyor” dedi.

İDLİB OPERASYONU

Şam yönetimine karşı savaşan grupların elindeki son vilayet olan İdlib’le ilgili çok hassas olduklarını belirten Kurtulmuş “Rusya’nın da, ABD’nin de ilgili bütün tarafların da artık herhangi bir şekilde Suriye’deki karışıklığı artıracak, daha da içinden çıkılmaz hâle getirecek bir adım atmaması lazım. Eğer böyle bir adım atılırsa zaten kördüğüm haline gelmiş olan Suriye meselesi daha da karmaşık hâle gelir. Bunun en büyük zararı da bu adımı atan ülkelere olur. Eğer Suriye barışı bir an evvel tesis edilemezse korkarım ki büyük güçlerin devrede olduğu bölgesel, belki de küresel bir savaşın fitili ateşlenir” diye konuştu.

AF AÇIKLAMASI

Numan Kurtulmuş, MHP’nin af talebi hakkında ise, “MYK’da gündeme geldi. Şu anda Ak Parti’nin, hükümet partisinin gündeminde af konusu yoktur. Dolayısıyla bizim için değerlendirme dışı olan bir konudur” değerlendirmesini yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'