AKP'den 'cılız' Trump açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyayı ayağa kaldıran vize yasağı kararıyla ilgili olarak uzun süredir sessizliğini koruyan Ankara'dan bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 7 ülkeye vize kısıtlaması getiren...

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyayı ayağa kaldıran vize yasağı kararıyla ilgili olarak uzun süredir sessizliğini koruyan Ankara'dan bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 7 ülkeye vize kısıtlaması getiren kararla ilgili olarak 'yumuşak tonda' bir açıklama yapmayı tercih etti. Veysi Kaynak, "Vize yasağı ABD'nin kendi tarihini inkarı olur" diye konuştu.

'Başkanlık anayasası' için kararı halkın bizzat kendisinin vereceğini söyleyen Veysi Kaynak, "Meclis tarafından 'başkanın ve hükümetin Türkiye'yi yönetmediği' iddiasıyla yeni seçim kararı alınırsa da halk, güvenini tazeleyecektir ya da tazelemeyecektir. Doğrudan halkın iradesine dayanan, gerçekten doğrudan demokrasinin çok güzel bir örneği olacaktır" ifadelerini kullandı.

'10 bin Suriyeli mülteciye vatandaşlık verilerek oy kullandırılacağı' haberlerine ilişkin de konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, "50 küsur milyon seçmenin olduğu bir ülkede, 10-20 bin seçmenle referandumun neticesinin değiştirilmesini düşünmek en hafif tabirle, büyük bir safdillik olur. 10-20 bin seçmenle referandum neticesi değiştirilemez, değiştirilmesi hayal bile edilemez. Bunlar gereksiz vehimlerdir" dedi.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”