AKP’den Emeklilik Sisteminde Değişim Müjdesi!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye'nin uluslararası standartlarda bir sosyal güvenlik sistemine kavuşması gerektiğini vurguladı. Emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yolda. Detaylar burada...

Bartın'da açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, mevcut emeklilik sisteminin yeniden gözden geçirileceğini duyurdu.

"EYT SONRASI SOSYAL GÜVENLIK SISTEMI KARMAŞIKLAŞTI"

Demiröz, EYT düzenlemesinden sonra sosyal güvenlik sisteminin daha karmaşık hale geldiğini belirterek, "Türkiye’nin uluslararası standartlarda bir sosyal güvenlik sistemine kavuşması gerekiyor. Ayrıca, 657 Devlet Memurları Yasası'nda yapacağımız düzenlemelerle özel sektörü cazip hale getirmeliyiz" dedi.

SEÇIM SONRASI DEĞERLENDIRME VE PARTI STRATEJILERI

"Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında Bartın’a giden Demiröz, partisinin seçim sonrası muhasebesini yaptıklarını ve gerekli dersleri aldıklarını söyledi. Diğer partilerin projelerinin yetersiz olduğunu savunan Demiröz, "Biz ülkeyi yönetmeye devam edeceğiz. Bu millete borcumuz var" ifadelerini kullandı.

EKONOMIK DENGESIZLIKLER VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

Salgın, savaş ve deprem gibi olayların ekonomik dengesizliklere yol açtığını belirten Demiröz, "Fiyat istikrarı bozuldu ve enflasyon yükseldi. Çalışmalarımız enflasyonu düşürmeye ve fiyat dengesini sağlamaya yönelik" dedi.

EMEKLILIK SISTEMI VE DEVLET MEMURU SAYISI ÜZERINE

Emeklilik sistemini gözden geçireceklerini vurgulayan Demiröz, "EYT’den sonra sistem karmaşıklaştı. Uluslararası standartlarda bir sosyal güvenlik sistemine geçilmesi gerekiyor. Ayrıca, devlet memuru sayısının yüksek olması, bütçeyi olumsuz etkiliyor. Bu nedenle özel sektörü teşvik etmeliyiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.