AKP'den Kılıçdaroğlu'na 'darbe komisyonu' yanıtı

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis'te darbe girişimini araştırmak için kurulan komisyona AKP'nin henüz üye bildirmediği eleştirilerine, "Biz çok verimli bir çalışma ve çok...

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis'te darbe girişimini araştırmak için kurulan komisyona AKP'nin henüz üye bildirmediği eleştirilerine, "Biz çok verimli bir çalışma ve çok verimli bir süreçte bu işi başlatmak istiyoruz. Şu an komisyon kurulması, boşa zaman geçirmek anlamına gelecek. Çünkü ifade almalar, açığa almalar daha bitmedi. Bu insanlar neye bakacak, kiminle görüşecekler?" diye yanıt verdi.

Turan, yaptığı açıklamada, darbe komisyonunun kurulmasını en fazla isteyen partilerin başında AKP'nin geldiğini iddia etti.

Darbe girişiminden en fazla mağduriyeti hükümet oldukları için AKP'nin yaşayacağını öne süren Turan, Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi darbe komisyonuna üye vermeme, gecikme söz konusu olmadığını söyledi.

Turan, Kılıçdaroğlu'nun yanlış bilgilendirildiğini düşündüğünü ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun daha önce grup başkanvekilliği yaptığı için bu usulleri iyi bileceğini söyledi. Turan, "Ancak böyle demesininde siyasi atraksiyondan öte bir kastının olmadığına inanmak istiyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız