AKP'den Siyasi Hamle: 3 Partiye Yönelik Kritik Karar Başkent'te Şok Etkisi Yarattı

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, merkez sağda yeni bir siyasi oluşum çabasının yaşandığını belirtti. Babacan'ın yazısına göre, bu gelişmenin ardından iktidar partisi AKP, üç farklı parti için harekete geçti.

Siyasi kulislerde, Deva ve Gelecek Partilerindeki hareketliliği mercek altına alan Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, merkez sağda yeni bir oluşum çabasının yaşandığını belirtti. Babacan, mevcut ittifakların bu aşamada zor görünse de, iktidarın bu gelişmeler karşısında tedirgin olduğunu ve bu sebeple kapalı kapılar ardında müdahalelere başlandığını ifade etti.

Babacan, yazısında, "Buradaki hareketlenme hemen iktidarın dikkatini çekiyor ve kapalı kapılar ardında müdahaleler başlıyor. İkna turları ve transfer pazarlıkları yapılıyor" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

DAVUTOĞLU SORUNU

Merkez sağdaki yeni ittifak çalışmalarının önündeki tek engelin iktidarın müdahaleleri olmadığını belirten Babacan, en büyük sorunun Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kişisel istekleri olduğunu kaydetti. Babacan, Davutoğlu'nun kendini önceleyen taleplerinin ittifak sürecini zorlaştırdığını vurguladı.

"AKP İLE FLÖRT EDENLER VAR"

Toplamda 28 milletvekilini etkileyen sürecin sancılı bir süreç olduğunu belirten Babacan, Deva Partisi'nin böyle bir birleşme için en sağlam yapı olarak öne çıktığını savundu. Gelecek Partisi ve Demokrat Parti milletvekillerinin bu yapıyı seçmesi durumunda yeni bir grup oluşabileceğini ifade eden Babacan, ancak iki partideki vekillerin farklı görüşlerde olduğunu belirtti. Babacan, "AKP ile flört edenler, Demokrat Parti’nin ANAP’tan devraldığı genel merkez binasının rantı yüzünden partide kalmak isteyenler ve tek çatı altında toplanıp güç odağı olmak isteyenler" şeklinde üç ayrı grup olduğunu yazdı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.