AKP''den yerel seçimlerde ittifak açıklaması

AKP MKYK toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklama yapıyor. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI 

''Türkiye'de her seçim bölgesinde ilde ilçede aday çıkaracak şekilde genel merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Cumhur İttifakı son derece önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Cumhur İttifakı'na çok önem veriyoruz. Cumhur İttifakı'na dönük bunun içerdiği ilkelerin korunması konusunda titiz özenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil. MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı'nı sarsmaz. Bir takvim her an olabilir. Daha yerel seçimlere var. Tartışmalar sürüyor.

ERDOĞAN-BAHÇELİ BİR ARAYA GELECEK Mİ?

Her an olabilir bu. Programlarının uygunluğuna göre...''

DURSUN ÇİÇEK'İN AÇIKLAMALARI 

Çelik, CHP milletvekili Dursun Çiçek'in "İktidarı yargılayacak güçlerinin olmadığını söyleyen hakim, savcı ve başsavcıların olduğunu" iddiasına ilişkin de konuştu. Çiçek, "Dursun Çiçek'in açıklamaları ahlak dışı bir tutumdur" dedi. 

YARGITAY'IN ENİS BERBEROĞLU KARARI

Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. MİT TIR'ları kumpası çok açık bir şekilde Türkiye'nin o bölgedeki faaliyetlerini bir yabancı devletleri çıkarları adına engelleme girişimidir. Yargı suçlu bulmuştur. Uzun zamandır Türkiye'nin gündemin olan bir mesele bu. Bizim bunun dışında söyleyeceğimiz bir şey yok.

MHP'NİN AF TEKLİFİ

Tabii ki paketi göreceğiz. Cumhurbaşkanımız bu konuda net konuştu devlete karşı işlenen suçlar ayrı kişilere karşı işlenen suçlar ayrı. Buradaki ilkelerimizde bir değişiklik yok.''

KATAR'IN HEDİYE ETTİĞİ UÇAK 

Devletlerin birbirlerine jestleri olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız